Google'a 93 milyon TL'lik idari para cezası

Google'a 93 milyon TL'lik idari para cezası

Rekabet Kurulu, mobil iletişim ve uygulama pazarında rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle Google'a 93 milyon 83 bin 422 lira idari para cezası kesti.

Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. Rekabet Kurulu, mobil iletişim ve uygulama pazarında rekabeti ihlal ettiği gerekçesiyle Google'a 93 milyon 83 bin 422 lira idari para cezası kesti.

Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.'den oluşan ekonomik bütünlüğün mobil işletim sistemi ve mobil uygulama ve hizmetlerin sunumuna ilişkin davranışlarının ve anılan ekonomik bütünlük ile cihaz üreticileri arasında imzalanan sözleşmelerin 4054 sayılı Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

19.09.2018 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.'den oluşan ekonomik bütünlüğün 4054 sayılı Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen şirketlere 93 milyon 83 bin 422 lira idari para cezası verilmesine karar verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler