Görme engelli judo şampiyonasında 2’nci oldu

Görme engelli judo şampiyonasında 2’nci oldu

​Türkiye Görme Engelliler Federasyonu tarafından Denizli’de yapılan Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Vanlı Esmer Taşkın 70 kiloda Türkiye 2’ncisi oldu.

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu tarafından Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleşen Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası’na 30 ilden 160 sporcu katıldı.

Şampiyonaya, Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcularından Esmer Taşkın katıldı. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü adına yarışmaya katılan Taşkın, rakiplerini eleyerek, yarı finale yükseldi. Yarı finalde ise rakibine yenilen görme engelli Esmer Taşkın, şampiyonayı 2’nci olarak tamamlayıp, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Sonuçları değerlendiren Taşkın’ın antrenörü ve Van Judo İl Temsilcisi Gürsel İzcier, şampiyonaya 6 ay hazırlanarak katıldıklarını söyledi. İzcier, “Görme Engelliler Türkiye Judo Şampiyonası’nda Van’dan tek bir sporcu ile katıldık. Bayan sporcumuz Esmer Taşkın zorlu ve çekişmeli devam eden müsabakalar sonunda rakiplerini bir bir eleyerek, yarı finale yükselen Esmer kızımız final karşılaşmasında ise rakibine yenilerek müsabakayı ikinci olarak tamamladı.” dedi. 

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.