Görme engelliler umre için yarıştı

Görme engelliler umre için yarıştı

Adıyaman Müftülüğü tarafından görme engellilere yönelik açılan Kur’an kursunda, eğitim gören öğrenciler umreye gitmek için yarıştı.

Adıyaman Müftülüğü tarafından açılan görme engelliler kursunda eğitim gören öğrenciler, umre için yarıştı.

Müftülük binasında yapılan yarışmaya 15 görme engelli öğrenci katıldı. Yarışma sonucunda 2 görme engelli umreye gitmeye hak kazandı.

Düzenlenen yarışmayla ilgili bilgi veren İl Müftüsü Mehmet Taşçı, "Toplumun önemli bir kısmını engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı uzun dönem, hafızlık, yatılı ve yaz Kur’an kurslarının önceki yıllarında eğitim görmüş veya hali hazırda bu kurslarda eğitime devam eden yüzde 61 ve üzeri görme engelli kursiyerlere yönelik umre ödüllü Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Yarışması yaptık." ifadelerini kullandı.

Taşçı, "Gönül ister ki bütün yarışmacılarımızı umreye gönderelim ancak Diyanet İşleri Başkanlığı imkânlar ölçüsünde, ilimize bu yarışma için 2 kişilik görme engelli kontenjan ayırdı. Gözleri görmüyor ama kalp gözleri görüyor. Allah, parmaklarına öyle bir lütuf vermiş ki kardeşlerimiz parmak uçlarıyla Braille alfabesinden Kur'an-ı Kerim okuyorlar. Bütün yarışmacıları tebrik ediyorum." dedi.

Yarışma, İl Müftüsü Taşçı'nın başkanlığında ve Vaize Zeliha Kınık, İl Engelli Koordinatörü Ali Çelik ile Kur'an Kursu öğreticisi Suna Demir gözetiminde gerçekleşti. Sınavın sonucunda bütün yarışmacılara il müftülüğü tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler