Görme engellilerin peygamber sevgisi imrendirdi

Görme engellilerin peygamber sevgisi imrendirdi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep'te on binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen Siyer Sınavı'na katılan görme engelliler, Hz. Muhammed'e (sav) olan sevgilerinden dolayı bu sınava katıldıklarını söylediler.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde büyük bir heyecanla 300 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen umre ve 2 bin ödüllü Siyer Sınavı'na, Gaziantep'ten de yaklaşık 13 bin kişi katılarak büyük bir ilgi gösterdi.

"O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla bu yıl Türkiye genelinde 7'ncisi düzenlenen umre ve 2 bin ödüllü Siyer Sınavı, Gaziantep'te de yoğun bir katılımla gerçekleşti. 7'den 70'e kadın, erkek, genç ve yaşlı on binlerce kişinin katıldığı Siyer Sınavı'na 40 görme engellinin katılması ise peygamber sevgisinin engel tanımadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından sınav öncesi kendileri için sesli olarak hazırlanan kitapları dinleyerek sınava hazırlanan ve sınav günü ise kendilerine tahsis edilen ayrı bir sınıf ve birer yardımcı vasıtasıyla sınava katılan görme engellilerin heyecanı dikkatlerden kaçmazken, peygamber sevgileri ise görülmeye değerdi.

Türkiye genelinde bu yıl 7'ncisini düzenledikleri Siyer Sınavı'na görme engellilerinde katılmaları için çalışmalar yaptıklarını ve Gaziantep'te yaklaşık 40 görme engelli vatandaşın sınava katıldığı bilgisini veren platformun Gaziantep Koordinatörü Ahmet Kurt, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, görme engellilerin Hz. Muhammed'e olan sevgilerinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

"Peygamber sevgisi hiçbir engel tanımıyor"

Gaziantep'te düzenledikleri ve yaklaşık 13 bin kişinin katıldığı sınavda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Kurt, "Biz sınavdan önce asla biz 'engelsiz' diyoruz ama görme engelli kardeşlerimizin okulunu ziyaret ettik. Çünkü Platformumuzun onlar için de bir çalışması vardı. Onlar için sesli bir kitap çalışması yaptık. Görme engellilerin bu sınava girebilmesi için kolaylık sağlayan bir ses kaydı ile sınava girecekleri kitabı sesli yaparak bu kardeşlerimize ulaştırdık. Okullarına giderek bu kardeşlerimizi bizler ziyaret ettik. Allah'a hamdolsun güzel bir çalışma oldu. 40 görme engelli kardeşimiz bu sınava girdi. Peygamber sevgisi hiçbir engel tanımıyor. Hem burada ve diğer okullarda da görevli kardeşlerimiz, bu kardeşlerimizin sınava girebilmesi için onlara yardımcı oldular." dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna, kendilerine böyle bir imkân sağladığı için teşekkür eden Gülcan Kurtoğlu da "Bu sınavı komşumdan duydum. Sınava Kervan FM'de sınav kitabının seslisini dinleyerek katıldım. Bu kitabın seslendirilmesi bence çok güzeldi. Bütün kategorilerin seslendirilmesi okuması ve yazması olmayan insanların da bu konuda bu kitapları bu şekilde dinlemesi bu yönüyle de çok iyi oldu. Ben de o kitapların seslendirilmesini dinleyerek faydalandım. Peygamber Efendimizin çektiği bütün bu zorluklar, güçlükler Peygamberimize olan sevgimizi daha da artmıştır. Çektiği tüm zorluklar karşısında ümitsizliğe düşmemesi ve düşmeyen Müslümanların Allah'ın mutlaka yardımına erişeceği konusunda bilgimiz daha da netleşmiştir. Peygamber sevgisi tamamen kalben, vicdanen, gönülle, ruhla, bedenen alakalı bir şey olmadığı için kesinlikle hiçbir engel tanımaz diye düşünüyorum." diye konuştu.

Peygamber sevgisinin engel tanımadığını belirten Âdem Söğüt, "Bu sınava girdiğim için benim içimde bir mutluluk var. Ben her yarışmaya katıldığım gibi Peygamber Sevdalıları Platformunun, Peygamber efendimiz ile ilgili düzenlenen bu yarışmaya da katıldım. Bize yardımcı olan bütün ağabeylerimize de çok teşekkür ediyoruz. Ben Peygamber Efendimizi seviyorum. Ondan dolayı da bu sınava girdim. Bu sınavı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

"Bu sınava Peygamber Efendimize olan sevgimizden dolayı katıldık"

Hz. Muhammed'e olan sevgilerinden dolayı bu sınava katıldıklarını ve sınava katıldıklarından dolayı da mutluluk duyduklarını belirten Melisa Özçelik ve Zeynep Koç, "Öncelikle bu yarışmayı ilk duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Bu sınavı ilk duyduğunda hemen okulda sınava kaydımı yaptırdım. Bu sınav çok sevdiğim bir sınavdı. Sınav soruları kolaydı.  Ben ödülden yana değilim. Bu sınava sadece ben Peygamber Efendimize olan sevgimizi gösterebilmek için katıldım." şeklinde konuştu.

"Siyer Sınavı'na Hz. Muhammed'i daha iyi anlayabilmek için girdim"

Abdulkadir Serttaş ise "Siyer sınavına Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlayabilmek ve O'nu örnek alabilmek için girdim. Ben Peygamber Efendimizi seviyorum ve elimden geldikçe de O'nu örnek almaya çalışıyorum. Peygamber Sevdalıları Platformuna da ben teşekkür ediyorum. Çünkü biz görme engelliler için böyle güzel şeyler hazırlamışlar, iyi fırsatlar sunmuşlar. Bu imkânlar içinde sesli kitaplar hazırlamışlar bunun için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Keşke O'nu görebilseydik"

Sınava ilk defa girdiğini belirten Mehmet Ali Karatoprak da "Peygamber Efendimizi çok seviyorum. Keşke O'nun zamanında olabilsek ve O'nu görebilseydik. O'nu çok istiyorum. Ama O'nun zamanında değiliz. Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ediyorum. Bu sınava ben ilk defa katıldım. Ben bu sınavı çok sevdim, bir daha katılmak isterim." diye belirtti.

"Peygamber Efendimizi örnek almalıyız"

Sınavdan hiçbir karşılık beklemeden sadece Hz. Muhammed'i çok sevdiği için sınava girdiğini belirten Metehan Toprak ise şöyle konuştu: "Bu yarışmaya Peygamber Efendimizin sevdasıyla başladım. Öğretmenlerimizin vesilesiyle bu sınavı duyduk, öyle başladık. Sonra bir cihazımız var. Ses kayıt cihazını dinleyerek de sınava hazırlandım. Bu yarışmaya bu vesileyle katılmış oldum. Peygamber Efendimizi örnek almalıyız."

Siyer Sınavı'na katıldığı için çok mutlu olduğunu belirten Zeynep Yılmaz da bu sınav vesilesiyle de Hz. Muhammed'in hayatını öğrenme imkânı bulduğunu belirtti.

Görme engelli öğrencilerin aileleri ise çocuklarının Siyer Sınavı'na katılmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini ve bu imkânı sağlayan Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ettiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)




















































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler