​Görme engellinin Siyer Sınavı azmi gıpta ettirdi

​Görme engellinin Siyer Sınavı azmi gıpta ettirdi

​Mardin’de, Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Siyer Sınavı’na katılan yüzde 75 görme engellinin azmi, görenleri gıpta ettirdi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Siyer Sınavı,  Mardin merkez ve ilçeleri ile köylerinde de gerçekleşti. Zor şartlarda sınava katılan engellilerin azmi ise gıpta ettirdi.

Yüzde 75 görme engelli olduğu için İpekyolu Kız Anadolu Lisesi’nde özel bir sınıfta ve bir gözetmen ile sınava tabi tutulan Demhat Demir, engelli olmanın Hz Muhammed’in hayatını öğrenmeye engel olmadığı söyledi.

Demir, “Görme engelli olduğum için hocam soruları bana okuyor, bende dinledikten sonra cevabını söylüyorum ve oda işaret ediyor. Bu sınav sayesinde Hazreti Muhammed’in hayatını öğreniyoruz. Engelli olmak Peygamber Efendimizin (sav) hayatını öğrenmeye engel değildir. 10 tane soruda zorlandım, diğerleri kolaydı. Peygamber Efendimizin hayatını konu alan bir kitap almıştım okulda arkadaşım bana okuyordu. Bende dinliyordum ve bu şekilde sınava hazırlandım. Hazreti Muhammed’in (sav) hayatın öğrenmek çok güzeldir.” diye konuştu.

“Sınavda gösterdiği azim takdire şayandır”

Görme engelli öğrenci Demhat’ın okunan sorulara cevapladığını, kendisinin de işaretlediğini söyleyen gözetmen Halil İbrahim Oktay ise şunları söyledi:

“Görme engelli olmasına rağmen sınavda gösterdiği azim ve sevgi takdire şayandır. Birlikte soruları çözmeye çalışıyoruz. Öğrencimiz soruları güzel dinliyor ve cevaplıyor. Ben soruları ona okuyorum, öğrencimiz de cevaplıyor. Sonra da şıkları işaretliyorum. Demhat sınava hazırlıklı gelmişti, sınav baya güzel geçti, inşallah başarılı olur.”

“Sınava katılmış olması gurur verici”

Okuldaki sınav sorumlusu Fahrettin Saruhan da “Öğrencimiz görme engelli olduğu için ona özel bir yer tahsis ettik. Öğretmen eşliğinde soru soruluyor, kendisi de cevaplıyor ve öğretmenimiz ise işaretliyor. Bu şekilde sınava tabi tuttuk. Görme engelli olmasına rağmen öğrencimizin çalışıp bu sınava katılması gerçekten gurur vericidir.” dedi. 

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler