"Görüşlerimiz ayrı bile olsa birbirimize tahammül etmek zorundayız"

"Görüşlerimiz ayrı bile olsa birbirimize tahammül etmek zorundayız"

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşanan olaya değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, "Suruç'ta çok elim bir hadise yaşandı. Görüşlerimiz ayrı bile olsa birbirimize tahammül etmek ve herkesin özgür düşüncesine saygılı olmak zorundayız." dedi.

Diyarbakır Valiliği tarafından DSİ 10’uncu Böğle Müdürlüğünde kurum, kuruluşlar, STK’lar ve vatandaşların katılımıyla bayramlaşma gerçekleştirildi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erküt Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Mehdi Eker, kurum, kuruluşlar, STK’lar ve vatandaşlar katılanlar bayramlaştılar.

Bayramlaşma merasimine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili adayı Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, "Ramazan bayramınızı tebrik ediyorum, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bir nefis eğitimi, insanın beşeri özelliğinden kaynaklanan içgüdülerin baskılarına karşı aynı zamanda eğitim süreci olan oruç ve Ramazan, bu ertesindeki bir bayram şükür bayramıdır. Çünkü zorlu bir mücadelenin ertesinde biz bir bayrama ulaşıyoruz." dedi.

Suruç'taki olaya değinen Eker, şunları söyledi:

“Dün Şanlıurfa’ya bağlı Suruç ilçesinde çok elim bir hadise yaşandı. Görüşlerimiz ayrı bile olsa biz birbirimizi tahammül etmek ve herkesin özgür düşüncesine saygılı olmak zorundayız. Suruç’ta yaşan hadise bu konuda çok kötü bir örnek olmuştur. Bu yaşanan hadiselerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Allah Teâla emrediyor, bir birimize hakkı ve haklıyı söylemek zorundayız. Tabi terör lanetli bir eylem biçimidir. İnsanlığın düşmanıdır. Terör hayatı değil ölümü kutsamaktadır. Hoşgörü değil şiddet ve zorbalığı kutsamaktadır."

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.