Gözaltına alınan 75 polis için ek gözaltı süresi alındı

Gözaltına alınan 75 polis için ek gözaltı süresi alındı

Emniyetin içindeki paralel yapı iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 75 kişi için ek gözaltı süresi alındı

Emniyetin içindeki paralel yapı iddialarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 75 kişi için ek gözaltı süresi alındı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİLER

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen operasyon kapsamına gözaltına alınanlardan bazıları sabaha karşı sağlık kontrolünden geçirildi.

İstanbul eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt A'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli, sabaha karşı Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Yurt A, hastane girişinde basın mensuplarının Kadir Gecesi'ni kutlayarak, "Herkese hayırlı geceler. Kadir Geceniz de hayırlı olsun. Hem ülkemizdeki hem de dünyadaki tüm mazlum Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun inşallah. Bu gece görüyorsunuz siyasi algı oluşmadığı için kelepçeler yok. Kelepçesiz bir gece. Halbuki kaçma ihtimalim o zaman da yoktu. Çünkü kendim teslim olmuştum" dedi.

Adli kontrol için getirilen şüphelilerden biri hastane çıkışında ekip aracına bindirilirken, "Hırsıza 'sus' demek suç olmuş, bunu öğrendim" ifadesini kullandı.

Gözaltındaki şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

108 KİŞİ GÖZALTINDA 9 KİŞİ FİRARİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Müdürlüğü ve Organize Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2 ayrı operasyon kapsamında 108 polis gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamayla dosyadaki isimlerin sayısını 115 olarak açıklarken bu rakam, 'usûlsüz ve yasadışı dinleme' operasyonunu yürüten Organize Şube'nin 2 kişiyi daha gözaltına almasıyla 117'ye çıktı. Yakalanan isimlerden birinin eski İstanbul Asayiş Şube Müdürü Erkan E, diğerinin ise Adıyaman kent merkezinde görev yapan polis memuru Mustafa B. olduğu öğrenildi.

Her iki operasyonda ise 9 şüphelinin firarda olduğu bildirildi. Haklarında yakalama kararı çıkarılmasının ardından kayıplara karışan isimlerin, emniyet müdürleri Erol Demirhan, Mehmet Yılmaz, Halil Karakuzu, Ahmet Öztürk ile emniyet amirleri Murat Hamarat, Muhammed Ali Iklı, İsmail Aslan ve başkomiserler İkbal Kayaduman ve Fatih Tezcan olduğu kaydedildi.

Firarilerin yarın İzmir'de teslim olacakları iddia edildi.

2 KRİTİK SORU

Dönemin TEM Şube Müdürlüğü’nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Yurt Atayün ve Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’yi sorgu sırasında bekleyen en kritik 2 soru, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın ve TÜBİTAK’ın en önemli kriptoloji uzmanın telefonunun dinlenmesine ilişkin olacak. Polis, gözaltındakilere bu kişilerin telefonlarını ne amaçla dinlediğini ve sürdürdükleri terör soruşturması ile ilgisini soracak.

Gözaltına alınan polislerden 16’sının avukatlığını yapan Ömer Turanlı, polislerin ifadelerinin alınmaya başlandığını belirterek “25 sayfa uzunluğunda soru var. Sorular Selam Tevhid soruşturması, gizliliğin ihlali, özel verilerin hukuka aykırı kaydedilmesi ve hukuka aykırı dinlemelerle ilgili” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.