Gözaltına alınan asker, yargı mensubu ve MEB çalışanlarının sayısı artıyor

Gözaltına alınan asker, yargı mensubu ve MEB çalışanlarının sayısı artıyor

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında asker, yargı mensubu, Diyanet ve MEB çalışanlarının sayısı artıyor.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına ve açığa alınan asker, yargı mensubu, Diyanet ve MEB çalışanlarının sayısı her geçen gün artıyor.

Diyarbakır

Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 11 kişi görevden alındı. Edinilen bilgiye göre görevden alınların içerisinde şu isimler yer alıyor: Yener Öztürk, Mehmet Çelik, Ali Budak, Pervin Demirulus, Mustafa Yüce, Ali Özenç, Orhan Ateş, Celal Çayır, Mehmet Yanmış.

Öte yanda Diyarbakır merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı Diyarbakır eski muhabiri İsmail Avcı’ının Isparta’da gözaltına alındığı öğrenildi.

Bursa

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bursa İl Müftülüğü ’ne bağlı 7 kişinin görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Konuyla ilgili Bursa İl Müftülüğünden yapılan açıklamada, "Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan gelen talimat gereği yürütülen soruşturmalar çerçevesinde bir il müftü yardımcısı, bir ilçe müftüsü, bir il müftülük şefi, bir il vaizi, bir ilçe vaizi, bir imam-hatip, bir Kur'an kursu öğreticisi görevden uzaklaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.  

Bingöl

Darbe girişiminin sonuçsuz kalmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında Bingöl'de farklı kamu kurumlarında çalışan 12 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Ayrıca Bingöl Üniversitesinde profesör, doçent ve öğretim görevlileri ile idari personelin bulunduğu 49 kişi de açığa alındı.

Elazığ

Elazığ’ın Maden ilçesinde devam eden soruşturmada bir teğmen gözaltına alındı.

Rize

Rize’deki darbe girişimi soruşturmasında Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Yarbay H.S, gözaltına alındı. H.S, sağlık kontrolünün ardından ifade işlemleri için Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Mardin/Midyat

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında, Midyat Müftülüğünde görev yapan personelden M.K. isimli imam, açığa alındı. Konu ile ilgili olarak soruşturmalar sürüyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.