Gözaltındaki 14 polise tutuklama talebi

Gözaltındaki 14 polise tutuklama talebi

İzmir'deki yasadışı dinleme operasyonunda gözaltına alınan 24 polisten 14'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi

İzmir'de yasa dışı dinleme yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 24 polisten 14'ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken 10 polis ise serbest bırakıldı.

İzmir'de, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yaptıkları dönemde, kamu görevlilerinden, işadamlarına, gazetecilerden, askerlere kadar birçok kişiyi, sahte isimlerle dinledikleri gerekçesiyle gözaltına alınan ve ifade işlemlerin tamamlanmasıyla, adliyeye gönderilen 24 polisten 14'ü tutuklama talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilirken, 10 polis de serbest bırakıldı.

Savcıya ifade verdikten sonra serbest kalan isimler, Ramazan Mert, Hüseyin Gürtekin, Remzi Burç, Ahmet Yıldız, Hamza Doğan, Ahmet Akpınar, İsmail Şahin, Muhammet Kılıç, Erdoğan Altay ve Hasan Say oldu. Türk bayrağıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek teslim olan ve savcılık ifadesinden sonra serbest kalan Komiser Ramazan Mert, adliye çıkışında bayrak açarak "İşte tek sevdamız bu, kısa ve net" açıklamasında bulundu.

Öte yandan tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 14 polis hakkında açıklama yapan sanık avukatlarından Muzaffer Akyol, mahkeme başlamadan 'Reddi hakim' talebinde bulunacaklarını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler