Gözaltındaki polislerin reddi hakim talebi reddedildi

Gözaltındaki polislerin reddi hakim talebi reddedildi

Makemeye sevk edilen polisler, tarafsızlığını yitirdiği iddiasıyla hakimin reddini istedi, talep reddedildi

22 Temmuz soruşturması kapsamında tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 49 kişinin avukatları, tarafsızlığını yitirdiği gerekçesiyle Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek'in reddini istedi. Ret talebinin reddine karar veren mahkeme, şüphelilerin sorgusuna devam etti.

Avukatlarca, Nöbetçi 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne sunulan dilekçede; 'Müvekkilleri yasal olarak tüm gözaltı sürelerinin kullanımı halinde en son 26 Temmuz 2014 saat 01.30 itibariyle serbest bırakılması ya da Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmesi gerekmekte iken saat 1.50 itibariyle Cumhuriyet Savcısı İrfan Fidan'a dilekçe de verilmesine rağmen müvekkillerin serbest bırakılmasına veya Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilmemesi yönünde karar vermemiştir. Bu durum üzerine hemen serbest bırakılmaları için Sulh Ceza Hakimine başvurmak istenmiş ancak hakime ulaşılamamıştır. Sulh Ceza Hakimi ve Cumhuriyet Savcısının uygulamaları ile müvekkilin hakları ihlal edilmiştir. Müvekkilin hakları ihlal edilmesi nedeniyle şu anda mahkemeye yapılan sevk işlemi hukuka aykırı hale gelmiştir" denildi.

Dilekçede, hakim İslam Çiçek'in tarafsızlığını yitirdiği iddiasıyla reddi hakim talebinde bulunuldu. Ancak bu talep yerinde bulunmadı. Talebin reddedilmesinin ardından sorguya devam edildi.

SORGUYA YENİDEN BAŞLANDI

Emniyetteki casusluk ve yasadışı dinleme iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilenlerin sorgusuna yeniden başlandı. 

İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin sorgu işleminin 24 saat sürmesi, sahur ve yorgunluğu dikkate alarak ara verdiği sorgu işlemine tekrar geçildi.

Nöbetçi hakim İslam Çiçek, 49 kişiden 6'sının sorgusunu tamamlamıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler