Gri listede aranan 2 PKK'li öldürüldü

Gri listede aranan 2 PKK'li öldürüldü

Bitlis'te PKK'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda, öldürülen 13 PKK'liden 2'sinin arananlar listesinde olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis'in Tatvan ilçesi Anadere Kesan deresi mevkiinde 22 Mart'ta PKK'ye yönelik başlatılan hava destekli operasyon kapsamında, 26 Mart'ta girilen çatışmada aralarında gri listede aranan 2 PKK'linin de bulunduğu 12 PKK'linin ölüdürüldüğü, bir PKK'linin de sağ yakalandığı belirtildi.

İki sığınağın imha edildiği ve çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği bildirilen açıklamada, "Ele geçirilen teröristlerin üzerinde ve imha edilen sığınaktan; 8 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet Bixi makineli tüfek, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, bir adet RPG-7 Roketatar, 7 adet el bombası, bir adet 7,65 mm tabanca, 22 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği şarjörü, 9 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, EYP yapımında kullanılan muhtelif malzeme, örgütsel döküman ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir." denildi. (İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.