Gri listede aranan 2 PKK'li Lice'de öldürüldü

Gri listede aranan 2 PKK'li Lice'de öldürüldü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda gri listede aranan 2 PKK'linin öldürüldüğü bildirildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde PKK'ye yönelik yapılan operasyonlarda gri listede aranan ve aralarında sözde Amed eyaleti özel güç sorumlusunun da bulunduğu 2 PKK'linin öldürüldüğünü duyurdu.

Konuyla ilgili Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından, 07 Haziran 2019 Cuma gecesi Lice ilçesi Çavundur Köyü mülki sınırları içerisinde operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Başlatılan operasyonda, 05 Temmuz 2018' de Lice ilçesi Yalımlı Mahallesinde Remzi Güler ve Mahmut Güler isimli vatandaşların öldürülmesi olayının da faili olan ve İçişleri Bakanlığı’nın gri renkli terörden arananlar listesinde bulunan sözde Amed eyaleti özel güç sorumlusu Aram Civan kod adlı Osman Gülen ile birlikte toplam 2 terörist, üzerlerinde bulunan (2) adet M-16 Piyade Tüfeği, (7) adet M-16 Piyade Tüfeği şarjörü ve (196) adet 5.56 mm M-16 Piyade Tüfeği fişeği ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay hakkında adli işlemlere başlanılmış olup, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve diğer malzemelerin muhafaza altına alınmıştır." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.