Gri listede aranan 2 PKK'li öldürüldü

Gri listede aranan 2 PKK'li öldürüldü

Mardin'de PKK'liler tarafından kullanılan sığınağa operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 PKK'li öldürülürken, PKK'lilerin İçişleri Bakanlığınca gri listede arandığı kaydedildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde PKK'lilerin sığınak olarak kullandığı mağaraya yönelik operasyon düzenlendiği belirtildi. Operasyonda 3 PKK'li öldürüldüğü, PKK'lilerin İçişleri Bakanlığınca gri listede arandığı kaydedildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kırsal Yumurtalı Mahallesi'nde PKK mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı.

Operasyonda, sığınak olarak kullanıldığı belirlenen mağarada bir grup PKK'li tespit edildi. Çıkan çatışmada 3 PKK'li öldürüldü.

Öldürülen PKK'lilerden birinin bölge sorumlu olduğu ifade edilirken, diğer ikisinin İçişleri Bakanlığınca gri listede arandığı tespit edildiği kaydedildi.

Konuya ilişkin Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Mardin ili Dargeçit ilçesi kırsal Yumurtalı Mahallesi'nde sığınak olarak kullanıldığı tespit edilen bir mağarada yapılan operasyon neticesinde, bir erkek terörist, Bölge Sorumlusu olduğu değerlendirilen Reber (K), gri listede aranan Dilxwaz (K) ve Rezzan (K) kod isimli 3 terörist silah ve mühimmatlarıyla birlikte ele geçirilmiştir.” denildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.