Guantanamo'daki 'zorla beslenmeye' tepki

Guantanamo'daki 'zorla beslenmeye' tepki

Guantanamo'da açlık grevi yapan mahkumlara zorla yemek yedirilmesi kampta görev yapan bir erkek hemşire tarafından protesto edildi. Hemşire mahkumları zorla beslemeyi reddetti

ABD'nin Küba'daki Guantanamo körfezinde bulundurduğu askeri hapishanesi Guantanamo'daki uygulamalara ilk defa Guantanamo'da görev yapan bir çalışandan tepki geldi. Guantanamo'da tutulan mahkumların sağlık kontrollerini sağlayan bir erkek hemşire, mahkumların kendi istekleri dışında beslenmelerine karşı çıktı.

Guantanamo'da tutulan mahkumlardan birçoğu açlık grevi yapıyor. ABD yönetimi ise, açlık grevi yapan mahkumlara zorla yemek yedirme kararı almıştı. Açlık grevi yapan mahkumların avukatları uygulamaya şiddetle karşı çıkıyorlar.

İsmi açıklanmayan erkek hemşire de, mahkumların zorla beslenmesi uygulamasında görev almayacağını belirterek görevi açıkça reddetti. Bu tepki, Guantanamo'da şimdiye kadar ilk defa meydana geliyor.

Guantanamo'da tutulan mahkumlanrın avukatları ise hemşirenin bu duruşunu desteklediklerini belirtiyor. Mahkumları zorla beslemeyi reddeden hemşirenin yaptığını bir kahramanlık olarak değerlendiren savunma avukatlarından Cori Crider, "Bu hemşirenin duruşu tarihi bir duruştur, o Guantanamo'da kalanların insan olduklarının farkında ve kendisinden yapması istenen şeyin ne kadar insanlık dışı olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler