Guatemala'da lavlar onlarca can aldı

Guatemala'da lavlar onlarca can aldı

​Guetemala'daki Fuego Yanardağı'nın patlamasıyla birlikte bir lav nehrinin geçtiği bir köyde evler yok olurken onlarca kişi yanarak ölürken bedenleri adeta taşlaştı.

Guatemala'da Fuego Yanardağı'nın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 25 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Guatemala'da geçen 31 Mayıs'ta faaliyete geçen Fuego Yanardağı havaya kaya ve kül püskürttü. Hükümetin yaptığı açıklamaya göre, çevredeki köylerin lav altında kalmasına neden olan volkanik patlama sonucu en az 25 yedi kişi öldü, yüzlerce kişi de yaralandı.

Guatemala hükümeti yanardağdan en çok etkilenen Escuintla, Chimaltenango ve Sacatepéquez bölgelerini "felaket bölgesi" ilan ederken halka kül yağmuru nedeniyle maske takmaları çağrısında bulunuldu.

Lavlar köyleri kül etti

Başkent Guatemala City'nin 35 kilometre güneybatısındaki yanardağın püskürttüğü lavların çevredeki köyleri yerle bir ettiği, insanların yanarak hayatını kaybettiği belirtiliyor.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda insanların yanardağın püskürttüğü lavlardan kaçmaya çalıştığı, köylerdeki ev ve ağaçların tamamen küllerle kaplandığı görülüyor. Lavlardan kaçamayan bazı insanların bedenlerinin adeta taşlaştığı görülüyor.

Yanardağın bir milyon 700 bin insanın hayatını olumsuz etkilediği belirtilirken, 3 bin 100 kişinin yanardağ yüzünden bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını ifade edildi.

3 bin 763 metre yüksekliğindeki Fuego Yanardağı Mayıs ayı sonlarında kül ve duman püskürtmeye başlamıştı. Yanardağ son olarak 2002 yılında faaliyete geçmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.