Gülaçar: Görevliler fiziki saldırıya maruz kaldı

Gülaçar: Görevliler fiziki saldırıya maruz kaldı

Gülaçar: Görevliler fiziki saldırıya maruz kaldı

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, "Seçim günü ve öncesinde devletin içine sızan paralel yapıdan nasıl destekler aldığınızı, sandık başkanları listesi hazırlandığında nasıl iş birliği içerisinde olduğunuzu, emniyet ve yargıya sızan paralel yapı mensuplarının marifetiyle hakkınız olmayan bir seçimi nasıl kazandığınızı iyi biliyoruz" dedi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, seçimi kazanan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'la basın toplantısı düzenledi.

2014 Yerel Seçimleri öncesi ve sonrasında yaşananlarla ilgili değerlendirmede bulunan Gülaçar, basın açıklaması yapmakta yaşanan gecikmenin, il ve ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların sonuçlanmasını beklemelerinden kaynaklandığını ifade etti.

İtirazlarına Ankara'da devam edeceklerini ve Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunacaklarını belirten Gülaçar, kampanya süreci ve seçim günü maruz kaldıkları saldırılara rağmen sandıklara giderek Ak Parti'den yana tercih kullanan vatandaşlara teşekkür etti.

Seçim öncesi partililere yönelik saldırılar olduğunu hatırlatan Gülaçar, "Bu olaylar maalesef kimliği belli, kişiliği oturmamış siyasi bir hareketin bilinçli tertip ettiği organize girişimlerdi. Halkımız, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen seçim günü şehrimizin her yerinde, tüm ilçelerimizde baskının, şiddetin ve tehdidin dozu had safhaya ulaşmasına rağmen sandığa gitti ve gereğini yaptı" diye konuştu.

30 Mart günü saat 10.00'dan itibaren Başkale, Çaldıran, Çatak, Saray ve diğer ilçelerden birçok "açık oy kullandırma" ihbarı aldıklarına dikkati çeken Gülaçar, il merkezindeki yaklaşık 12 okuldan da baskı ve tehdit ihbarları aldıklarını söyledi.

Sandık başında görevli müşahitlerin tehdit edildiğini, tutanakların kendilerine verilmediğini, görevlilerin oy kullanmaya giden aile fertlerinin tehdit ve darp edildiğini anlatan Gülaçar, şöyle konuştu:

"Her türlü fiziki saldırıya maruz kalanlar oldu. Adliye koridorlarında oynan oyunlar ise ayrı bir mevzu. Barış ve demokrasiyi hiç düşünmeyenlere, sözde demokrasi havarilerine buradan sesleniyorum. Bu seçimi hakkınızla almadınız. Savcıya, 'AKP'liler torbaların mühürlerini kırdılar' beyanını verdikten sonra kendi adamlarınıza torba mühürlerini kırdırdığınızı, diğer parti görevlilerine 'çoluğunuz, çocuğunuz yok mu?' tehditleri savurduğunuzu, sandık görevlilerinden bazı bayanları dahi darp ettiğinizi iyi biliyoruz. Seçim günü ve öncesinde devletin içine sızan paralel yapıdan nasıl destekler aldığınızı, sandık başkanları listesi hazırlandığında nasıl işbirliği içerisinde olduğunuzu, emniyet ve yargıya sızan paralel yapı mensuplarının marifetiyle hakkınız olmayan bir seçimi nasıl kazandığınızı iyi biliyoruz. Bu hal acınacak bir haldir.

Daha dün KCK operasyonlarıyla seçilmişlerin elleri, kolları bağlanıyordu. Bu operasyonların mimarı, batı destekli paralel yapıydı. 17 Aralık sonrası deşifre edilen bu yapı, partimize darbe vurmaya çalışmış, başarılı olamayınca da seçimlere gölge düşürmeye çalışmıştır. Van'da da dün elleri ve kollarını bağlayanlara bugün akıl hocalığı yaparak partimize karşı seçimlerde ittifak edecek kadar alçalmışlardır. Kendi halkına değil, kendi tabanına bile güvenmeyerek açık oy kullandıran bir parti acınacak haldedir. Unutmayın, zafer şaibesiz ve gönül rahatlığıyla elde edildiği zaman anlamlıdır."

Gülaçar, halkın sandıklara giderek görevini yaptığını ancak teşkilatlar olarak üzerilerine düşen görevi yerine getiremediklerini bildirerek, görevlerini tam manasıyla yapmaları halinde durumun bugün çok daha farklı olabileceğini dile getirdi.

Başkale, Çaldıran, Gürpınar, Saray, Özalp, Çatak, Bahçesaray, Erciş ve Muradiye'nin birçok köyünde açık oy kullandırıldığı için Ak Parti'ye oy veremeyen vatandaşlardan özür dileyen Gülaçar, demokratik şekilde yapılacak seçimde, Ak Parti'nin Van'daki oy oranının yüzde 60, 70 civarında olduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.