“Gülen’in kitapları şimdiye kadar neden kütüphanelerde tutuldu?”

“Gülen’in kitapları şimdiye kadar neden kütüphanelerde tutuldu?”

Devlet kütüphanelerinde Fethullah Gülen’in kitaplarının toplanmasını değerlendiren Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, yetkililere, Gülen’in kitaplarının neden şimdiye kadar kütüphanelerde tutulduğunu sordu.

Diyarbakır’daki kütüphanelerden Fethullah Gülen’in kitapları toplanmaya başlandı. Gülen’in kitaplarının daha önce neden toplanmadığına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, yetkililere Gülen’in kitaplarının kütüphanelerde şimdiye kadar neden tutulduğunu sordu.

Memiş, “17-25 Aralık’tan sonra Sayın Cumhurbaşkanımız bütün kurumlara seslenerek bunların terör örgütü olduğunu söylemişti. Bütün kurumlara talimat gitmesine rağmen FETÖ’nün ve Fethullah Gülen’ in kitaplarının devlet kütüphanelerinde olması ve insanlara halen okutulması kafalarda soru işareti oluşturuyor. Bu kurumların başında olanlar ya düşünmüyorlar ya da bu yapıya destek veriyorlar.” dedi.

“Niçin bu kitaplar halen burada duruyor?”

Gülen’in kitaplarının kütüphanelerde tutulmasının FETÖ’ye yardım yataklık olduğunun altını çizen Memiş şöyle konuştu:

“Kütüphanelerde 17-25 Aralıktan sonra halen Gülen’in kitaplarının olmasını kabul etmemiz mümkün değil. Bu tür olaylarla ilgili Kütüphane İl Müdürleri ne yapıyor? Bugüne kadar ne çalışmalar yaptılar? Niçin bu kitapları burada tuttular? Bunların sorgulanması gerekiyor ve bu tür olayları kabul etmemiz mümkün değil. İl müdürlerinin ve genel müdürlerin bu tür olayları iyi analiz ederek, bunlarla ilgili çalışmalar yapması gerekiyor.” (M. Hüseyin Temel - İLKHA)







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.