Gülen'den Erdoğan'a Eleştiri: Lenin Bile O Kadar Küfretmedi!

Gülen'den Erdoğan'a Eleştiri: Lenin Bile O Kadar Küfretmedi!

Hakkında yakalama kararı çıkarılan Fethullah Gülen, isim vermeden yaptığı eleştiride Hitler ve Lenin'in ismini geçirerek "Onlar bile o kadar küfretmediler" dedi.

ABD'de ikamet eden ve hakkında yakalama kararı çıkartılan Fethullah Gülen, son sohbetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkındaki sert sözlerine yanıt verdi.

'Haşhaşi' ve 'sülük' nitelemesine tepki gösteren Gülen, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Bu ölçüsüzlükleri irtikap eden insanlar da ölçüsüz, muvazenesiz, dengesiz ve densiz bir kısım mahluklardır" ifadesini kullandı.

Gülen'in konuşmasından öne çıkan bölümler;

"HİTLER, LENİN BİLE BU KADAR KÜFRETMEDİ"

"Dün, arkadaşlar sadece en galizlerini seçmişlerdi, kocaman bir dosya, bir seneden beri tam 400 tane küfür lafı var. İnanın Lenin, Allah'ı inkar ettiği halde, Marksizm çizgisinde, o ezip öldürdüğü insanlara o kadar küfür lafı etmemiştir. Her şeyi Nazizm'e bağlamak isteyen ve ona muhalif gelen herkesi yok etmek suretiyle bir yönüyle dünyada farklı bir şey tesis etmeye çalışan Hitler, o kadar merhametsiz, o kadar gaddar olmasına rağmen 400 tane küfür kullanmamıştır. Bunlara dense dense küfür müctehidi denir. Oturup kalkıp sürekli kafalarını o istikamette kullanmak suretiyle kafalarında küfür üretiyorlar ve lisanları da ona tercüman oluyor.

Efendimiz, onca kötülüklerine rağmen kime it demiştir, kime eşşek demiştir, kime haşhaşi demiştir. Kime sülük demiştir. Ölçü O ise şayet, bence O'nun ortaya koyduğu ölçülere uymayan şeyler ölçüsüzlüktür. Bu ölçüsüzlükleri irtikap eden insanlar da ölçüsüz, muvazenesiz, dengesiz ve densiz bir kısım mahluklardır.

Onlar komplo üstüne komplo kuruyorlar, tuzaktan tuzağa sıçrıyorlar. "Bununla ön alamadık, bununla alabilir miyiz; bununla parçalayamadık, şununla parçalayabilir miyiz; şimdi olmadı, altı yedi sene sonra bunların hakkından tamamen gelebilir miyiz?" diyorlar.

"OH OLUYOR DİYENLER BİLE VAR"

O en kötü dönemlerde bile -şöyle böyle- sizi himaye eden, sizin hakkınızda olumlu bahseden insanlara şahit olduk. 27 Mayıs'ta da, 12 Mart'ta da, 12 Eylül'de de aynı şeylere şahit olduk. Hatta denebilir ki, bir ölçüde 28 Şubat'ta da… O irtica paranoyası hiç durmadı ama belli bir kesim tarafından… Diğer yığınlar ve kitleler de o mevzuda o ölçüde duyarlı değillerdi, öyle bir şey olduğunun farkında bile değillerdi. Bir kesim zulüm yapıyor, haksızlıklarda bulunuyordu, beri tarafta bir şeyden anlamayan insanlar da "Galiba bunlar hak etmişler, ondan dolayı" diyorlardı. Şu anda da çokları tarafından söylenen sözler, "Oh oluyor!.." diyenler bile var.

"DEVLET ADAMLARINA TELEFON"

Elli defa yabancı misyon şefleriyle konuşuyorlar, o devlet adamlarına telefon ediyorlar. "Size şu avantajları tanıyacağız -bugüne kadar kimseye müyesser olmayan- o camianın açtığı okulları kapatalım. Dünyanın kurtuluşu bu okulların kapatılmasına bağlı!.". gibi mantığı olmayan, insanî yanı olmayan, mürüvvetle irtibatı olmayan tahribat.. yapılmamış bir şeyi milletimiz yapmış, onu yıkmaya çalışma şenâetin, denâetin, fezâetin hiçbir kıstasla kabul edilemeyecek en korkunç şeklidir.

"PARALEL SÖYLEMİ MÜNAFIKLARIN TAKİYYESİDİR"

Allah o okulları/hizmetleri lütfediyor, şimdi onu yıkmak için uğraşıyorlar. Neye bağlayarak bunu? Bir dönemde başkaları irticaya bağlıyorlardı, irtica paranoyasıyla hareket ediyorlardı. Vakıa "irtica" deyip o paranoyayla açtıkları mahkemeler de beraatla sonuçlandı, temyiz de tasdik etti o meseleyi.

'İrtica küfrün takıyyesiydi; bugün de paralel, nifakın takıyyesidir!' denebilir mi? Hiç tereddüt etmeden söyleyebilirsiniz. Çünkü bir-iki asırdan beri İslam dünyasında Müslümanlar, Müslüman görünenler arasında da bir sürü münafık var. Bu da o münafıkların takıyyesidir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler