Gümüşhane'de Kur'an-ı Kerim ve ezan okuma yarışması düzenlendi

Gümüşhane'de Kur'an-ı Kerim ve ezan okuma yarışması düzenlendi

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İmam Hatip öğrencileri arasında Kur'an-ı Kerim ve güzel ezan okuma yarışması düzenlendi.

Türkiye genelinde düzenlenen Yıldız Sadâ (Erkekler) ve Yıldız Nidâ (Kızlar) Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve Genç Bilâller ezan okuma yarışmasına katılmak için Gümüşhane 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri arasında ilk yarışma yapıldı.

Yarışma programına İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erden, Okul Müdürü Eyyüp Zengin, öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı. 

Yıldız Sadâ (Erkekler) Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Miraç Koç okul birincisi, Ahmet Yasin Kopuzlu okul ikincisi, Hafız Hüseyin Köprülü okul üçüncüsü oldu. 

Yıldız Nidâ (Kızlar) Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Emine Gözün okul birincisi, Nurşen Altuntaş okul ikincisi, Hatice Beyza Alkan okul üçüncüsü oldu. 

Genç Bilâller Ezan Okuma Yarışmasında ise Sefa Yağız okul birincisi, Miraç Koç okul ikincisi ve Ahmet Yasin Kopuzlu okul üçüncüsü oldu.

Yarışmaların ardından okul öğrencilerinin okudukları ilahilerle program devam ederken, dereceye giren öğrencilere ödüllerini Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erden ve Okul Müdürü Eyyüp Zengin takdim etti. Diğer öğrencilere de çeşitli hediyeler verildi.

Hediyelerin takdim edilmesinin ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Erden, okul yönetimine ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti. Kur'an-ı Kerim'i okumanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Erden, Kur’an-ı Kerim’in anlaşılması, yaşanması ve yaşatılması hususunda da gayret sarf edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. (İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.