Gün geçmiyor ki Peygamberimize olan özlemimiz daha da artmasın

Gün geçmiyor ki Peygamberimize olan özlemimiz daha da artmasın

Mevlid-i Nebi Haftası'nın İslam ümmetine hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, her geçen gün Hazreti Muhammed'e olan özlemin daha da arttığını söyledi.

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Hazreti Muhammed'in veladetinin yıl dönümü dolayısıyla kutlanan Mevlid-i Nebi Haftası ve bu kapsamda yapılacak etkinliklerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen toplantıda Karabayır, söz konusu haftanın bütün İslam ümmetine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Karabayır, "Bugün itibariyle Peygamber Efendimizin Mevlid Kandili'ni, doğduğu günü idrak etmiş bulunuyoruz. Peygamberimizin ruhaniyetini şad etmek, onu biraz daha fazla anlamak ve anlaşılmasına gayret etmek maksadıyla Diyarbakır genelinde çeşitli programlar düzenledik. Bütün camilerimizde, bütün Kur'an kurslarımızda efendimizin dünyaya teşrif ettikleri gün olan Mevlid Kandili'ni en güzel şekilde idrak etmeye çalışacağız. Şu anda Türkiye çapında bütün köylerimizde, müftülüklerimizde, camilerimizde, kurslarımızda, beldelerde Peygamberimizin dünyayı şereflendirdiği gün olan bugün için programlar düzenleniyor. Her yıl Mevlid Kandilleri ve Mevlid-i Nebi Haftalarında bir tema işleniyor. Bu yılki tema da 'Peygamberimiz ve Gençlik' olarak tespit edildi." dedi.

"Gün geçmiyor ki Peygamberimize olan özlemimiz daha da artmasın"

Hazreti Muhammed'e olan özlemin her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Karabayır, şunları söyledi:

"Gün geçmiyor ki Peygamberimizin yokluğunu hissetmeyelim, ona olan özlemimiz daha da artmasın, ona olan ihtiyacımız çoğalmasın. Zaman zaman 'Keşke çıkıp gelse, tekrar ümmetin elinden, bizim gönlümüzden tutsa.' diyoruz. O, hayatı boyunca hep insanların ihyası, inşası için uğraşmış ve özellikle de yeni yetişen neslin ehemmiyetini vurgulamıştır. Zira o, her alanda olduğu gibi eğitim, insan yetiştirme alanında da zirveydi, ufuktu. O, kıyamete kadar gelecek insanlığa örnek olacak, önder olacak ufuk insanlar yetiştirdi."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş kente gelecek

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 21 Kasım Çarşamba günü kente gelerek, bir konferansa katılacağını bildiren Karabayır, "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bu Çarşamba günü Diyarbakır'ımıza gelecek ve bir konferans sunacak, çeşitli etkinliklerde bulunacak. Bu konferansımız, belediyenin kongre salonunda saat 13.30'da başlayacak. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızı bu konferansa bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler