​Günde ortalama 3 bin hasta kabul ediyoruz

​Günde ortalama 3 bin hasta kabul ediyoruz

​Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, günde yaklaşık 3 bin hastaya hizmet verdiklerini söyledi.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak eskiden hizmet veren alanda kurulan Diş Hekimliği Fakültesi ve hastanenin hizmetleri konusunda kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.

DSİ Misafirhanesi'nde yapılan basın toplantısında Fakülte ile ilgili bilgi veren Başhekim Altay, halk arasında 'fakülte' olarak bilinen hastanelerinin şehre 25 kilometre uzaklıkta olduğunu ve günlük ortalama 3 bin hastaya hizmet verdiklerini ifade etti.

Altay, “Günde ortalama 3 bin hasta kabul ediyoruz. Yaklaşık 550 yatak doluluk oranımız var. 16 yataktan başlayıp bugün 174 yatağa çıkan bir yoğun bakım hizmetimiz var. 8’den başlayıp 75 yatağa çıkan bir yeni doğan yoğun bakım hizmetimiz var ve Şanlıurfa’da ilk kendi branşında cerrahi ve dahili yoğun bakım hizmetimiz var. Bu hafta içerisinde sağlık müdürlüğünden açılması için bir yazı gönderdim. 8 yataklı bir kadın doğum hizmeti açıyoruz. Yine 8 yataklı bir acil yoğun bakımımız olacak. Bunlarla beraber yaklaşık 2 bin yoğun bakım yatağımız olacak.” dedi.

“Kentte tüp bebek hizmetini veren merkeziz”

Şanlıurfa’da tüp bebek hizmeti veren merkez olduğunu söyleyen Altay, “Şu anda tüp bebek merkezimiz devam ediyor. Ancak daha da büyüyebilir mi? Hastanemizin de diğer tüm birimlerimizin daha büyüme imkânı var. Bu eksik olan branşlarımızla ilgili hem üniversite yönetiminden hem de Sağlık Bakanlığından destek istiyoruz. Kapasitemizi bir kaç kat arttırabilecek söz konusudur. Ayrıca şunu da söyleyeyim tüp bebek merkezimizde kesinlikle standart ücretler dışında hiçbir ücret alınmıyor.” ifadelerini kullandı.

Diş Hekimliği Fakültesi kuruldu

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak eskiden hizmet veren alanda kurulan Diş Hekimliği Fakültesi açtığını ifade eden Altay, şunları söyledi:

“Biliyorsunuz o hastaneyi açmak ciddi bir uğraş gerektiriyor. Harran Üniversitesi üst yönetimi olarak bu konuda gerekli girişimler var. Alt yapılar tamamlanarak ve onaylar alınarak YÖK bünyesinde de Diş Hekimliği Fakültemiz kuruldu ve bu yıl öğrencilerini de aldı. Oraya ciddi bir yatırım yaptık. Orada 10 uzman öğretim üyesi var ve yaklaşık 60’ın üzerinde bir öğrenci var. Hizmete başladı ve orada ki laboratuvarlar ile birlikte önemli bir gelişme olarak diyebiliriz.”

“Mevcut doktorları burada tutmakta sıkıntı var”

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde hekim eksikliği olduğunu söyleyen Altay, “Mevcut doktorları burada tutmakta sıkıntı da var. Çünkü geçem hepinizin de bildiği gibi acil serviste çok tatsız bir olay yaşandı. Kaldırım taşıyla bir insanın kafasına vurmanın ve daha sonra da bunu savunmanın insani bir izahı olmadığını düşünüyorum. Yorum yapan vatandaşlarımız bizde acile gittiğimiz zaman bizde sinirleniyoruz diyorlar ama birisine sinirlendiğinizde kafasına kaldırım taşı vurması nasıl izah edilir? Gerçekten de tartışmalı bir konu bizim kesinlikle birbirimize saygı duymayı ve sorunlarımızda olduğunda sorunları yine her türlü platformda, yasal çerçeve içerisinde çözmemiz gerekir.” şeklinde konuştu.

Yapılan toplantının ardından Başhekim Altay ve hastane yönetimi, yeni açılan Diş Hekimliği Fakültesini gezerek, fakülte hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler