“Gündeminde şehadet olanlar hiç bir zaman zillete düşmez”

“Gündeminde şehadet olanlar hiç bir zaman zillete düşmez”

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Erciş İhya-Der, Şubat şehadet ayı dolayısıyla Şehitleri AnmaProgramı düzenledi.

Erciş İhya-Der tarafından bir düğün salonunda düzenlenen Şehitleri Anma Programı’nda konuşan Zeynelabidin Gülsever, gündeminde şehadet olan mü’minlerin hiçbir zaman zillete düşmediğini söyledi.

Yoğun katılımın olduğu gözlenen program, Nihat Gök’ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ve  sanatçıların şehadet ve şehitleri konu alan ilahi ve ezgilerin seslendirmesiyle devam etti.

Programda Şubat ayı şehitlerini anlatan sinevizyon gösteriminin ardından, Zeynelabidin  Gülsever  bir konuşma yaptı. Şubat ayının önemine değinen Gülsever, “Biz ne zaman şehadetten koptuksa, gündemimizde şehadeti kaldırdıysak,  ümmet olarak öyle bir hale, zillete düştük ki, tarifi bugün gözlerimizin önündeki meselelerdir.  Ne hale düştük, hangi haldeyiz, buna bakmak için televizyonun bir kanalını açmak yeterlidir. Herhalde Suriye, Irak, Afganistan, Filistin ve oralardaki bacılarımız ne haldedirler görün, neden bu haldeyiz. İşte tüm bunlar, gündemimizde şehadeti kaldırdığımız içindir. Gündemine şehadeti oturtan müminler, hiç bir zaman zillete düşmemişlerdir.” dedi.

“Çocuklarınıza küçük yaşta şahadeti aşılayın”

Ashab-ı kiramın hayatından dersler çıkarılması gerektiğini ifade eden Gülsever, ailelere tavsiyelerde bulunarak, “Analar, Yasinler doğurun ve Yasinler yetiştirin. Çocuklarınıza küçük yaşta şahadeti aşılayın. Şahadet onların birinci gündemi olmalıdır. Şehadet korkulacak bir şey değil, aksine kazanılacak bir şeydir.  Şehit, düşer düşmez cennete gidendir.  Şehit, anne ve babasının ellerini tutup cennete götürendir. Bunun için çocuklarımızı araba, koltuk, apartman daire gibi dünyalık sevdalarıyla değil, ahiret sevdasıyla ve Allah'ın rızasıyla besleyip şehadetti arzulayan bireyler olarak yetiştirelim. ‘Oku oğlum  oku, çok çalış evin, araban olsun’ bunları aşıladığımız çocuklarımızın hali meydandadır. ‘İslam için oku, Allah için oku, Allah sevdasını oku, Peygamber aşkını oku ve şehit olmak için son nefesinde Allah’ın huzuruna şehit olarak gitmek için oku’ demeliyiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi bu şekilde yetiştirmek zorundayız.” diye konuştu.

9 Haziran 2015 tarihinde PKK tarafından şehit edilen Aytaç Baran'ın hayatını örnek veren Gülsever,  “İşte, Aytaç Baran'ın şehadet aşkı. Aytaç Baran, hep abdestle geziyordu. Gece gündüz Kur’an dersi vermek için oraya-buraya koşuyordu. Şehadet aşkıyla yanıp tutuşan biriydi.  Sen bu aşkla tutuşursan Allah sana şahadeti vermez mi?  Sen bu aşkla tutuşsan Allah sana cenneti vermez mi? Sen bu aşkla tutuşacaksın bacım, sen bu aşkla yetiştireceksin, Yasinleri, Aytaçları, Sümeyyeleri… Başka aşkları bırakın, çöpe atın.  Başka sevdalar bizi kurtarmaz, dünyamızı ve ahretimizi aydınlatmaz. Allah ve Resulünün sevdası bizi kurtarır. Ataç Baran abdest alır, iki rekât abdest namazı kılar, dışarıya çıkar şehit olur. Biz de arayacağız şehadeti, son nefese kadar da olsa arayacağız, peşinde koşacağız. Sevdamız ve aşkımız şehadet olacak. Bunu bütün dünyaya duyuruyoruz. Her birimiz Yasin, Hasan, Hüseyin, Riyad, Cumali, Ahmet ve Selahattin’iz bunu ilan ediyoruz. Küfür bilsin ki yeni bir nesil çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Program, Yakup Arıkarınca’nın yaptığı dua ile son buldu. (Cüneyt Hasar- İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler