Güneş fırtınası teknolojiyi çökertecekti

Güneş fırtınası teknolojiyi çökertecekti

NASA'ya göre 2012'de Güneş üzerinde meydana gelen fırtına neredeyse dünya üzerindeki 200 yıllık teknolojik gelişmeyi çökertecekti

NASA'dan çarşamba günü yapılan açıklamaya göre, 23 Haziran 2012 tarihinde Güneş, en hararetli dönemini yaşadı. Bir uzman tarafından yapılan açıklamada, "Eğer 23 Haziran 2012'de Güneş üzerinde gerçekleşen 'patlamalar' bir hafta erken meydana gelseydi, Dünya yüzeyinde yakıcı bir felakete sebep olacaktı" denildi.

STEREO-A uzay aracı tarafından toplanan veriler daha sonra bilim adamları tarafından analiz edildi. Verilere göre Güneş üzerinde meydana gelen fırtınalar 1859'da gerçekleşen ve son zamanlarda bilinen en önemli güneş fırtınası olan, Carrington güneş fırtınası ile karşılaştırılabilecek büyüklükte.

Colorado Üniversitesi'nde atmosferik ve uzay fiziği profesörü Daniel Baker, "Özellikle son çalışmalarımızda daha iyi anlamış bulunuyoruz; Dünya ve onun sakinleri 2012'deki patlamalar konusunda oldukça şanslı" diye konuştu.

Konuyla ilgili bir başka açıklama da Ulusal Bilimler Akademisi'nden geldi. Açıklamada, böyle muhtemel bir durumun yaşanmasının ardından yaraları sarmanın yıllar alacağı ve iki trilyon dolar gibi bir bütçeye mal olabileceği belirtildi.

Fizikçi Pete Riley, Güneş üzerinde gözlenen değişikliklerin, bir işaret olabileceğini ve önümüzdeki 10 yıl içerisinde böyle bir felaketin yaşanma ihtimalinin yüzde 12 olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.