Güney Kore'ye konuşlandırılacak füze savunma sistemine Çin'den tepki

Güney Kore'ye konuşlandırılacak füze savunma sistemine Çin'den tepki

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Güney Kore'de THAAD füze savunma sistemi konuşlandırılmasına kararlılıkla karşı çıktıklarını açıkladı.

Çin'in kendi güvenliğini korumak için gerekli tüm önlemleri alacağını vurgulayan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Gen Shuang, doğacak tüm sonuçların sorumluluğunun ABD ve Güney Kore'ye ait olacağını belirtti.

Lotte Grubu'nun, Güney Kore askeri makamlarıyla THAAD füze savunma sisteminin konuşlandırılacağı yer için arazi anlaşmasını onaylayacağı bildirilirken, bu gelişmenin ardından Güney Kore askeri makamlarının sürece hız verip konuşlandırma işlemini birkaç ay içinde tamamlaması bekleniyor.

Çin, yarımadaya füze savunma sistemi konuşlandırılmasına, savunma amaçlarının çok ötesinde olduğunu öne sürerek karşı çıkıyor.

Dışişleri sözcüsü Geng Shuang, ABD ve Güney Kore'nin bu girişiminin bölgede stratejik dengeleri ciddi şekilde bozarak, Çin ve diğer bölge ülkelerinin güvenliğine zarar vereceğini vurguladı.

Shuang, "Bu sistemin yerleştirilmesi, Kore Yarımadası'nda barış ve istikrarın korunmasına yararlı olmayacaktır" dedi.  (Mustafa Kaynak - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.