Güney Kürdistan'da Peşmerge IŞİD'e Karşı 727 Kayıp Verdi

Güney Kürdistan'da Peşmerge IŞİD'e Karşı 727 Kayıp Verdi

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Peşmerge Bakanlığı, IŞİD'le mücadelede "insani kayıplarını" açıkladı.

Peşmerge Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada yer alan ifadelerde "IŞİD'le mücadelede Peşmerge, polis ve diğer asayiş birimlerinden komutanlar ile yüksek rütbelilerin de aralarında olduğu 727 şehidimiz, 3 bin 564 yaralımız ve 34 de kayıp askerimiz var" denildi.

IŞİD'in, 10 Haziran'da Musul'u ele geçirmesinin ardından Kürdistan bölgesine yöneldiği belirtilen açıklamada, "insanlık suçu işlenerek katliamlar yapıldığı, şehirlerin talan edildiği, zulme maruz kalan insanların göçe zorlandığı" vurgulandı.

Açıklamada Peşmerge güçlerinin, "ya hep ya hiç" felsefesiyle "varlık ve yokluk mücadelesi" verdiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Koalisyon güçlerinin de yardımıyla terörist örgüt, önce durduruldu, sonra da Peşmergenin kahramanca mücadelesi neticesinde ele geçirdiği bölgelerden kaçmak zorunda kaldı. Peşmerge, büyük bir moralle terör örgütünü bozguna uğrattı. Onlara ağır kayıplar verdirerek Kürdistan bölgesi sınırları dışına püskürttü. Ancak bu büyük zaferler, kurban verilmeden elde edilemez. Bu kazanımlar, aziz canını teslim eden ve kanını vatanının kurtuluşu uğruna döken kahramanlarımızın eseridir."

IŞİD'in, Musul'un Şengal ilçesini kontrolünde bulunduran Peşmergeye 3 Ağustos'ta saldırmasıyla Güney Kürdistan Yönetimi, örgüte karşı savaşa başlamıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.