Güney Kürdistan'dan Rusya’ya ‘IŞİD petrolü’ yalanlaması

Güney Kürdistan'dan Rusya’ya ‘IŞİD petrolü’ yalanlaması

​Rusya Savunma Bakanlığı'nın İŞİD petrolünün Türkiye’ye getirildiği iddialarına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosu enerji komisyonundan yalanlama geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın İŞİD petrolünün Zaho-Silopi hattından Türkiye'ye geçtiği iddialarına, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamentosu enerji komisyonundan yalanlama geldi. Komisyon başkanı Şerko Cevdet, iddialara,  “Rusya'nın uydudan çektiği görüntüler, Kürdistan bölgesinden Türkiye'deki Ceyhan Limanı'na petrol taşıyan tankerlere aittir” şeklinde cevap verdi.

Rusya'nın Türkiye'nin DAEŞ ile petrol ticareti yaptığı iddiasına ilişkin yayımladığı görüntülerin IKBY'den Türkiye'ye petrol taşıyan tankerlere ait olduğunu belirten Cevdet, “Doğal kaynaklar bakanlığımız, daha önce yüzlerce tankerin Kürdistan'dan Türkiye'ye petrol taşıdığını açıklamıştı. Petrol Türkiye'ye tankerlerle gidiyor ve bu sır değil.” ifadelerini kullandı.

Kürdistan bölgesinden petrolün Türkiye’ye boru hattı ve tankerlerle gönderildiğini söyleyen Cevdet, buradan da dünya piyasalarına satıldığını belirterek Rusya’nın paylaştığı görüntülerin bu tankerlere ait olduğunu söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.