Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinden tepki çeken yılbaşı kutlama programı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinden tepki çeken yılbaşı kutlama programı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinin, halkın inanç değerlerini gözetmeden yapmayı planladığı alkollü yılbaşı kutlama programı tepki çekiyor.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), 2019 yılına girilecek olmasını tepki çeken bir programla kutlamaya hazırlanıyor.

GGC Sosyal İşler ve Organizasyonlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Yılmaz, cemiyet tarafından yılbaşı gecesi alkollü kutlama programı düzenleneceğini duyurdu.

Programın tanıtımı için hazırlanan afişte katılımcılara "sınırsız yerli alkol" ikram edileceği belirtildi.

Peygamberler yurdu ve sahabe şehri olan Diyarbakır'da, kentin kimliğinin silinmez mührü olan İslam'a aykırı etkinlik düzenlenecek olması tepki çekiyor.

Basın mensuplarının mesleki ve sosyal haklarını korumak, geliştirmek ve meslek ilkelerini savunmak adına çalışmalarla ön plana çıkması gereken GGC'nin bu tavrı, amacının dışında hareket ettiği şeklinde yorumlanıyor.

Yılmaz'ın, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı duyuruda, söz konusu programı "hizmet" olarak nitelendirmesi ise akıllara takılan başka bir durum.

Kamuoyu, halka açık ve resmi kurumların bulunduğu Sümerpark'ta dansöz oynatılıp sınırsız içkinin tüketileceği böylesi bir etkinliğin iptalini istiyor.

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, daha önce de 6-7 Ekim olaylarında elinde silah olan ve maskeli saldırganlarla beraber hareket ettiği görülen sözde bir muhabire ödül vermişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler