Günün teknolojisine ayak uydurmalıyız

Günün teknolojisine ayak uydurmalıyız

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Ünverdi, Türkiye'nin müreffeh bir ülke olabilmesi için günün teknolojilerine ayak uydurması gerektiğini söyledi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, yeni projelerini düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Türkiye’deki ekonomik sıkıntıların atılacak olan stratejik adımlarla giderilebileceğini belirten Ünverdi, bu konuda herkese görev düştüğünü belirtti.

GSO Başkanı Ünverdi, yönetim kurulu üyeleriyle Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'nde (GSO-MEM) basın toplantısı düzenledi.

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durumu değerlendiren Ünverdi, daha önce birçok ekonomik krizin atlatıldığını ve bugünkü zorlukların da geçeceğini belirterek, “Ülke olarak daha önce de çok kriz yaşadık, hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. İnşallah hep birlikte el ele vererek bugünkü sıkıntıları atlatacağımıza inancımız tam. Müreffeh bir ülke olmak istiyorsak kısa, orta ve uzun vadede stratejik adımlar atmamız, insana yatırım yapmamız ve günün teknolojilerine ayak uydurmamız gerekiyor. Bu kapsamda sanayi odası olarak geçmişten günümüze iş dünyamızın sesi olmaya ve ülkemizi de yukarı taşıyacak projeler geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Nitelikli iş gücü yetiştirme ve buna bağlı olarak ise sanayicilerin de kalifiye eleman ihtiyacını karşılama noktasında önem taşıyan GSO Mesleki Eğitim Merkezi'nde yaklaşık 2 bin 200 kişiye eğitim verdiklerini belirten Ünverdi, şunları söyledi:

“GSO'nun koordinatörlüğünde, İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın destekleri ve Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün de işbirliği ile kurduğumuz bu merkez, 11 bin metrekare kapalı alana sahip ve içerisinde 20 atölye-laboratuvar, 28 eğitim salonu bulunuyor. GSO-MEM'de sanayinin mevcut çalışan personeline meslek geliştirme eğitimleri, meslek sahibi olmak isteyen gençler, kadınlar, engelliler ve göçle Gaziantep'e gelen dezavantajlı grup olarak nitelendirilebilecek tüm işsizlere meslek edindirme eğitimleri, işletmelere kurumsallaşma eğitimleri, çalışanlara kişisel gelişim eğitimleri, mesleki yeterlilik sınavına girecek olan kişilere de yeterliliğe dayalı eğitimler veriyoruz. Şu ana kadar da yaklaşık 2 bin 200 kişiye eğitim verdik.”

Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğinde Gaziantep Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi’ni (GASİMEP) hayata geçireceklerini aktaran Ünverdi, proje kapsamında okul çağında olan öğrencilere ve okul çağını bitirip de meslek sertifikası olmayan kişilere meslek eğitimi vereceklerini dile getirdi.

Ünverdi, “Proje kapsamında ise 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde, bilgisayarlı makine imalatı, metal doğrama, kaynakçılık, iç mekân ve mobilya teknolojisi, iş makinaları, endüstriyel bakım onarım, iplik üretim, gıda kalite kontrol ve gıda işleme alanlarında öğrenci alımı yapılarak yeni sistem uygulanmaya başlayacak.” ifadelerini kullandı.

Ünverdi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından KOBİ'lerin imalat sanayisindeki etkisini de arttırmak için geliştirdiği proje kapsamında kurulacak model fabrikalardan birinin Gaziantep'te yer alacağını, bunun kent için bir kazanım olduğunu ifade etti.

Üniversiteden mezun olan birçok makine mühendisinin iş imkânına sahip olamadığını vurgulayan Ünverdi, mühendis adaylarını merkeze davet etti.

Ünverdi, “Gaziantep Sanayi Dönüşüm Proje'mizin sonuçlarından birisi de ‘KOBİ Verimlilik ve Eğitim Merkezi'nin kurulması idi. Bu proje imalatçı KOBİ'lerin operasyonel verimliliğini artırma hedefi olan model fabrika kurulmasıyla öncelikle yalın dönüşüm ve sanayi 4.0 ilkelerinin uygulama hedefi olan dijital dönüşüm alanlarında uygulamalı eğitim ve danışmanlık sağlamak amacıyla kurulacaktır. Bu 2 yıldan fazla yürüttüğümüz çalışmayla Gaziantep'in model fabrikasını GSO olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte hayata geçireceğiz. Bu proje ile dijital dönüşüm, verimlilik ve endüstri 4.0, yalın dönüşüm, tasarım, öğren ve dönüş, yaparak öğrenme gibi sanayide dönüşüm sürecine GSO olarak ev sahipliği yapacağız. Model fabrikamız Gaziantep sanayisinde teknoloji ve dijital dönüşüm sürecinde önemli bir üs haline gelecek. Böylesi bir projede Gaziantep'in de olması aslında geçmişten günümüze bir gelişim sürecinin de devamı olarak okunabilir.” diye konuştu.

Ünverdi, Gaziantep’in sanayisi, ihracatı ve istihdam gücü ile bölgenin lokomotif kenti olduğuna dikkat çekerek, “Son dönemde Polateli- Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi ve Hassa- Dörtyol tünel projeleri, Gaziantep'in mesleki eğitimde pilot il seçilmesi gibi gelişmelerin ardından model fabrika projesinin de ete kemiğe bürünmesiyle birlikte bölge sanayisi açısından entegre bir dönüşüm süreci yaşanmaktadır. Model fabrika ayrıca yalın üretim, dijital dönüşüm, ürün geliştirme ve enerji verimliliği gibi konularda çalışanların bilgi ve becerilerini artırma imkânı sunacak. Gerçek bir üretim ortamında katılımcılara bir fabrikanın daha verimli olması için gereken tüm prosesleri yaparak öğrenme imkânı sağlayacak.” dedi.

Gaziantep’te ilk defa gerçekleştirilecek “İnşaat, Yapı ve Gayrimenkul Fuarları” ile ilgili de bilgi veren Ünverdi, bu fuarlar ile amaçlarının inşaat sektörünü yurt dışına açmak olduğunu söyledi.

Dövizi bahane ederek zam yapanları da eleştiren Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizi fırsata çevirenlerin olduğunu ve bunun yanlış olduğunu ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.