Gurbetçi öğrencilerin tercihi Uludağ ilahiyat oldu

Gurbetçi öğrencilerin tercihi Uludağ ilahiyat oldu

Farklı ülkelerden eğitim görmek için Uludağ Üniversitesine gelen toplam 120 öğrenciden 25’i Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini tercih etti.

Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan öğrenciler eğitim görmek için Uludağ Üniversitesini (UÜ) seçti. Farklı fakültelerde eğitim görmek için Uludağ Üniversitesine gelen toplam 120 öğrenciden 25’i UÜ İlahiyat Fakültesi’ni tercih etti.

Ağırlıklı olarak Fransa, İngiltere, Almanya, Norveç ve Kanada’da yaşayan 25 Türkiye kökenli öğrenci Diyanet İşler Başkanlığı Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında lisans eğitimi almak için UÜ İlahiyat Fakültesi’nde eğitime başladı. Türkiye Diyanet Vakfı Bursa İl Eğitim Koordinatörlüğü bünyesinde himaye edilen öğrenciler UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam’ı ziyaret etti.

"Avrupa’nın Müslümanlara ihtiyacı var"

Öğrencileri Rektörlük A Salonu’nda ağırlayan UÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İsmail Sağlam, “Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birine geldiniz. Avrupa’da artık bir İslam gerçeği var. Toplam 12 milyon civarında bir Müslüman topluluğu Avrupa coğrafyası içerisinde hayatlarını sürdürüyor. Bu insanların sosyal, kültürel, eğitim ve dini ihtiyaçları var. Bunun yanı sıra Müslümanların yaşadıkları ülkelere de ciddi katkıları oluyor. Dolayısı ile Avrupa’nın da Müslümanlara ihtiyacı var” diye konuştu.

"Farklı ülkelerde yaşayan Müslümanların din öğretiminde ciddi bir yetersizlik var"

Dünyanın farklı ülkelerde yaşayan Müslüman nüfusun dini öğretilerinin karşılanması noktasında ciddi yetersizliklerin olduğunu vurgulayan Sağlam, Uluslararası İlahiyat Programı ile bu boşluğun doldurulmaya çalışıldığının altını çizdi.

Kendi kültüründen farklı coğrafyalarda doğan gençlerin, Türkiye’de alacakları dini ve kültürel eğitim sayesinde yine farklı coğrafyalarda doğan yeni nesile, doğru bir eğitim verebilme şanslarının bulunduğunu belirten Sağlam, “Sizler İlahiyat Fakültemizde alacağınız dini eğitim ile yaşadığınız ülkelerdeki gençlere dinimizi ve kültürümüzü en iyi şekilde aktarabileceksiniz. O yüzden de derslerinize çok iyi çalışmak zorundasınız. Her biriniz Türkçe ile birlikte en az 3 dil biliyorsunuz. Bir de burada Arapça öğreneceksiniz. Toplam 4 dile bilen ve doğru bir ilahiyat eğitimi almış gençler olarak mezun olacaksınız. Bu sizler için de bizler için de çok önemli bir avantaj sağlayacak. Burada verilecek ilim ve kültür eğitimi sayesinde yeni nesil gençlerin de en iyi şekilde gelişmesi için öncü roller oynayacaksınız” şeklinde konuştu.

Öğrencileri en iyi şekilde misafir edeceklerini söyleyen Türkiye Diyanet Vakfı Bursa İl Eğitim Koordinatörü Zakir Şadman ise kendilerine her türlü desteği verdikleri için UÜ Yönetimi’ne teşekkür etti.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler