Gürer: 7 kişinin, 100 binden fazladilekçeyi incelemesi yıllar alır

Gürer: 7 kişinin, 100 binden fazladilekçeyi incelemesi yıllar alır

OHAL kapsamında verilen dilekçelerin incelenmesi için oluşturulan komisyonun üye sayısı ile ilgili soru önergesi veren Niğde Milletvekili Gürer,bu sayı ile dilekçelerin incelenmesinin yılları alacağını söyledi.

OHAL kapsamında verilen 100 binden fazla dilekçeyi incelemek için oluşturulan komisyondaki üye sayısının 7 olarak belirlenmesine tepki gösteren Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  bu sayının yetersiz olduğunu ve 7 kişi ile bu dilekçelerin incelenmesinin yılları alacağını söyledi.

Konu ile ilgili olarak Gürer tarafından verilen soru önergesini cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, komisyon üyelerinin haricinde 80’i raportör olmak üzere 200 personelin görev aldığını açıkladı. Ancak komisyonun dilekçeleri almaya başladığı 17 Temmuz 2017’den bu yana karara bağlanan dilekçe sayısının 3 bin civarında kalması,  sürecin uzun süreceğini gösterdiğini sözlerine ekledi.

Komisyon bünyesinde 200 kişi var

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu'nun çalışma sistemi ve uygulama süreçlerinin 685 Sayılı KHK'nın 5’inci ve devamı maddeleri ile Usul ve Esaslar Tebliğinde belirtildiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Komisyon, olağanüstü hal kapsamında doğrudan KHK hükümleri ile hakkında işlem tesis edilenlere ilişkin başvuruları değerlendirip karara bağlamaktadır. Komisyon bünyesinde, üyelerden başka 80'i Raportör (hâkim, uzman, müfettiş) olmak üzere toplam 200 personel görev yapmaktadır” açıklamasında bulundu. 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Şu ana kadar verilen karar sayılarıyla ilgili ise açıklama yapmadı. 

7 ayda 3 bin dilekçe

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin ardından OHAL uygulamasına başlandığını ve sürecin 6 kez uzatıldığını hatırlatan Gürer, “ Mağduriyet yaşayanlar için kurulan OHAL İnceleme Komisyonu yaklaşık 7 ay önce dilekçeleri alıp çalışmalarına başladı. 100 binden fazla dilekçenin ulaştırıldığı komisyonun şu ana kadar 3 bin civarında dilekçeyi karara bağladığı düşünüldüğünde, tüm dilekçelerin incelenmesinin çok uzun bir süreç alacağı da görülüyor. Haklarında herhangi bir delil olmadığı halde mağduriyet yaşayanların varlığı bilinmektedir. Bu konuda adaletin gecikmemesi adına  düzenlemeler yapılmalıdır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler