Gurmeler Gaziantep'te baklava imalathanelerini gezdi

Gurmeler Gaziantep'te baklava imalathanelerini gezdi

Türkiye'nin dört bir yanından gastronomi şehri Gaziantep'e gelen 183 gurme ve şef, kentteki baklava imalathanelerini gezdi.

Bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan "Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Türkiye'nin çeşitli illerinden 183 gurme ve şef, Gaziantep'teki baklava imalathanelerini ziyaret etti. Baklavanın yapımını izleyen şefler, baklava yapımı hakkında ustalardan bilgi aldılar.

Kentteki baklava imalathanelerini gezen gurme ve şefler, baklava yapımını yerinde inceleyerek, tatma fırsatını elde ettiler. Baklavanın yapım aşamalarını baştan sona izleyen gurme ve şefler, baklava yapımı hakkında ustalardan bilgi almanın yanı sıra baklava ustaları ile birlikte baklava hazırladılar.

İlk defa baklava imalathanelerini yerinde görme fırsatı bulduklarını ve baklava hazırladıklarını belirten gurmelerden Nurettin Duran, baklava yapımını yerinde inceleyip, tadabilmenin kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Duran, "Muhteşem lezzetleri, bu detaylı çalışmayı yerinde görmek bizlere nasip oldu. Her şey özenli, titizlikle yapılarak çok lezzetli ürünler ortaya çıkıyor. Tadımlarımızı da yaptık. Her şey çok güzeldi. Buranın her köşesinde ayrı bir detay, büyük emek var. Bu güzel ürünlerin ortaya çıkması bizi de çok gururlandırdı. Bu çok güzel lezzetleri ülkemize kazandıran herkese çok teşekkür ederim. Dünyaya açılan bu lezzetin arkasında büyük bir emek ve çabanın olduğunu gördük. 3 gün boyunca güzel bir zaman geçireceğiz. Bu lezzetlerin aşamalarını paylaşmak bizim için de çok önemli. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." dedi.

Baklava işletmecisi Coşkun Koçak ise yıllardır bu işi yaptığını belirterek, Gaziantep baklavasını, ilk günkü değerini bozmadan ürettiklerini belirtti.

Türkiye'nin her tarafından ve çeşitli mevkilerden gurmeleri ağırladıklarını ifade eden Koçak, şunları söyledi: "Gaziantep baklavasını tek bir şeyden özetlemek mümkün değil. Birçok unsurun bir araya gelmesiyle elde edilen bir ürün. Son yıllarda biliniyor olsa da ilk günkü değerlerine sadık kalarak, lezzetli ve eşsiz aromayla yapılan baklavayı tercih etmeniz gerekiyor. Türkiye'nin her tarafından, çeşitli mevkilerden gurmeleri ağırlıyoruz. Baklavanın özelliklerini, niteliklerini ve emek yoğunluğunu gösteriyoruz. Eşsiz lezzetin nasıl meydana geldiğini imalathanede, satış yerinde, farklı yerlerde ağırlayarak Antep fıstığının değerini anlatıyoruz."

Çeşitli illerden gelen şef ve gurmeler, baklava imalathanelerinde hatıra fotoğrafı çektirip kenti gezdiler.

İLKHA
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler