Güroymak Belediyesinden trafiğe ücretsiz otopark çözümü

Güroymak Belediyesinden trafiğe ücretsiz otopark çözümü

Bitlis'in Güroymak Belediyesi, ilçede gelişigüzel park sorununun önüne geçebilmek için 3 bölgede ücretsiz otopark açtı.

Güroymak'ta, Bitlis-Muş Caddesi başta olmak üzere ilçede gelişigüzel park sorununun önüne geçebilmek için belediye tarafından 3 bölgede ücretsiz otopark açıldı.

İçişleri Bakanlığının kararıyla Güroymak Belediyesine Başkan Vekili olarak atanan Kaymakam Ufuk Özen Alibeyoğlu yaptığı açıklamada, Bitlis-Muş Caddesi üzerinde araçların park yapmasının yasaklandığını belirtti.

Araç trafiği akışının sağlanması ve vatandaşların daha rahat edebilmesi için böyle bir uygulamaya gittiklerini aktaran Alibeyoğlu, "Malumunuz ilçe merkezimizden geçen Güroymak- Muş Karayolu sıkça kullanılan bir yoldur. Günde binlerce araç bu yolu kullanıyor. Burası bir bağlantı yoludur. Her iki yönde de gerek esnaf gerekse de vatandaşlar, sabah erkenden park ettikleri araçlarını akşam geç vakitlere kadar kaldırmıyorlardı. Bu da beraberinde sıkıntılar getiriyordu. Trafik akışını engelliyordu. Olası bir olumsuzluk durumunda yapılacak çalışmayı engellemiş oluyordu. Bizler de hem bu sıkıntıyı gidermek hem de güvenlik nedeniyle ilçe merkezinde geçen caddenin her iki tarafında araçların park edilmesini yasakladık." dedi.

"3 yerde ücretsiz otopark açtık"

Alibeyoğlu, çözüm için alternatifler oluşturduklarını belirterek, "Kış şartları olmasına rağmen şuan 3 yerde ücretsiz otopark açtık. Karların yerden kalkmasıyla birlikte hazırladığımız projeyle ilçemize 4 adet 200 araçlı modern otoparklar yapacağız. Aynı şekilde ilçemizin konum itibariyle ara sokaklarda araçların park etmesine uygun boş alanlar mevcuttur. Yapılacak otoparklarla birlikte, ilçemizin araç park sorununu gidermiş olacağız. Bu şekilde ilçe merkezimiz daha güzel bir görünüme kavuşmuş olacaktır." diye konuştu. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.