“Güzel şeyler de oluyor”

“Güzel şeyler de oluyor”

Kutlu doğum Etkinliklerinin “Ümmet Bilinci”nin Müslümanlar arasında yaygınlaşmasına katkı sunduğunu bugünkü yazısında belirten Yeni Akit yazarı Faruk Köse, “Ben buradan, “Peygamber Sevdalıları Platformu”na takdirlerimi ve tebriklerimi iletmek istiyorum.”

Doğruhaber / Haber Merkezi

Yeni Akit yazarı Faruk köse bugünkü yazısında Türkiyeli Müslümanlar arasında birçok tefrika, sorun, sıkıntı vs. durumlar olmasına rağmen güzel gelişmelerin de olduğuna dikkat çekti.

“Ülkemizde hep “kötü şeyler” oluyor değil. Her ne kadar “iç karartıcı” durumlar bir hayli fazlaysa da, her ne kadar “müslümanlar paramparça olmuş birbirleriyle çatışıyor”sa da, her ne kadar “güvenli ve güzel geleceğe dair umutlar”ımız ciddi boyutlarda örselenmişse de, umutları tümüyle tüketmemek için sebeplerimiz de var. Doğru tutulur, doğru takip edilir, başka alanlarda da harekete geçmek için örnek alınırsa zevahiri kurtaracak sebepler...

Köse, yazısında Türkiye’de yaşanan güzel gelişmeler için verdiği örnekler arasına Peyamber Sevdalıları Platforum’nun düzenlediği kutlu doğum etkinliğini de koydu. Kutlu Doğum etkinliklerinin “Ümmet Bilinci”nin gelişmesine katkı sunduğunu belirten Köse, Kutlu Doğum Etkinlikleriyle ilgili şunları yazdı:

Mesela; özellikle Güneydoğu kökenli “Hizbullah Cemaati”ne yakın olan “Peygamber Sevdalıları Platformu”nun, artık geleneksel hale getirdiği ve her yıl daha da geliştirerek köy köy, şehir şehir düzenlediği “kitlesel Kutlu Doğum etkinlikleri”nin, tam da ihtiyacımız olan “Ümmet bilinci”nin gelişmesine ciddi katkıları olduğunu söylersek, abartmış olmayız, öyle değil mi?

Ben buradan, “Peygamber Sevdalıları Platformu”na takdirlerimi ve tebriklerimi iletmek istiyorum. Gerçekleştirdikleri programlarda bağlı bulundukları cemaati vitrine çekmeyip, sadece “Peygamberi sevda”yı öncelemelerinin, bu ülkede yaşayan müslümanların en çok ihtiyacı olan “birlik/vahdet”e ve “Ümmet bilinci”ne çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bugün için ideal düzeyde olmasa da, “İslam devası” adına “yakın geleceğin yeşeren başaklarının tohumları”nı attıklarına inanıyorum. Atılan tohumların yeşer(ebil)mesi için, gelecek yıldan itibaren, “organizasyon”a ve “sunumlar”a farklı kesimleri de dahil etmelerinin yerinde olacağını, içeriğe biraz daha nitelik kazandırılmasını öneriyorum.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.