Hac kayıtları için numaratör sistemi

Hac kayıtları için numaratör sistemi

Van'da, önceki yıllarda hac kayıtlarında oluşan yoğunluğun bu sene yaşanmaması ve kayıtların daha rahat yapılması adına numaratör sistemine geçildi.

Hac kayıtları devam ederken Van İl Müftülüğü tarafından, hac kayıtlarının daha rahat ve sistemli bir şekilde yapılması adına sıra takip sistemi olan numaratör kullanıldı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, her sene hac kayıt döneminde büyük yoğunluk ve uzun kuyruklar oluştuğunu hatırlatarak, "Bazen sıra beklemede sıkıntılar oluşuyordu. Bu da haliyle vatandaşlarımızı rahatsız ediyordu. Biz de bundan mustarip oluyorduk. Yeni hizmet binamıza geçtikten sonra elhamdülillah bu sorun ortadan kalktı. Sıra alma konusundaki sıkıntıları önlemek için de numaratör sistemine geçtik. Vatandaşlarımız numaratörden aldıkları numarayla kendilerine hazırlanan mekânda istirahat ederken bir taraftan da sırayla görevliler tarafından çağrılıp kolay ve zahmetsizce işlemlerini yapıyorlar. Vatandaşlar olumlu tepkilerini bizzat bildirdiler. Hac kayıtlarında bir ilk olarak gerçekleştirdiğimiz bu sistem, personelimizin de çok daha rahat ve verimli çalışmasını sağlıyor. Bu güzelliklerle hizmet edebildiğimizi görmek büyük mutluluk veriyor." dedi.

Hac kayıtlarının 14 Aralık 2018 tarihine kadar devam edeceğini söyleyen Arvas, hac kuralarının da 28 Aralık 2018 tarihinde saat 15.00'de çekileceğini sözlerine ekledi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.