Hac kuraları bugün çekiliyor

Hac kuraları bugün çekiliyor

Yaklaşık 2 milyon hacı adayının heyecanla beklediği kura çekilişi yapılıyor.

Bir milyon 892 bin 724 hacı adayının heyecanla beklediği kura çekilişi bugün saat 15.00 başladı.

Hac ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını belirlemek için bugün Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda kura çekimi yapılıyor.

Geçtiğimiz yıl 59 bin 200 hacı adayı kutsal topraklara giderken bu yıl 20 bin 800 hacı adayı daha kontenjana dâhil edilerek 80 bin hacı adayı kutsal topraklara gidebilecek. Bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapılan kura sonuçları bugün saat: 23.00’den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ulaşabilecek.

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 3-13 Mart 2017 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Gidiş ve dönüş tarihleri

Hac çıkışları 31 Temmuz-26 Ağustos; dönüşleri ise 05 Eylül-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

131 bin arttı

Geçen yıl hac kurasına bir milyon 760 bin 751 kişi katılmıştı. Bu yıl kuraya katılacak kişi sayısı 131 bin 973 artarak bir milyon 892 bin 724 olarak kayıtlara geçti.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerince nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyeceği bildirildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.