Hacc’a götürme bahanesiyle köylüleri  dolandırdılar

Hacc’a götürme bahanesiyle köylüleri dolandırdılar

Diyarbakır’ın Silvan İlçesine bağlı Çardak köyüne gelen kimliği belirsiz kişiler Hacc’a götürme bahanesiyle yaşlı köylü çiftten aldıkları paralarla kayıplara karıştı.

Edinilen bilgilere göre dün saat 15:00 sıralarında beyaz bir otomobil İle Çardak (Şıfket) köyüne gelen kimliği belirsiz kişiler,  evlerinde   tek başlarına oturan yaşlı Başeğmez çiftini Hacc’a götürme bahanesiyle dolandırdı.

 Mağdur olan  Abdullah Başeğmez  olayı şöyle anlattı:

“Ben saat 15:00 sıralarında Silvan’dan eve dönerken köyün girişinde bir araba benim yanımda durarak ‘hacı dayı gel arabaya bin’ dedi. Onları tanıyamadım baktım arabanın içine, eşim arabada. Ona sordum hanım hayırdır hanım dedi gel bizi Hacca götürüyorlar. Ben de arabaya bindim. Bizi eve getirdiler ve bize dediler sizi Hacc’a götüreceğiz. Bizde sevindik. Bize dediler paranız var mı? Ben de paramın Bin TL olduğunu söyledim. Paramı benden aldılar ve dediler yarın sizi Hacc’a göndereceğiz ve gittiler. Meğer Bizi kandırmışlar. Hac dediler sevindik ve parayı verdik. ve Bizi kandıranları Allah’a havale ediyoruz”

Bin bir sıkıntıya katlanarak hayatta tutunmaya çalıştıklarını, derme-çatma bir harabede yaşarlarken, hayırseverler tarafından, başlarını sokabilecekleri  kendilerine bir ev yapıldığını belirten Başeğmez çifti,  “Bizim kimsemiz yok.  Gördüğünüz gibi bize hayırseverler tarafından ev yapıldı. Allah onların hayırlarını kabul etsin. “ şeklinde konuştu.  (İdris Kılıçaslan- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.