Hacı adaylarına seminer verildi

Hacı adaylarına seminer verildi

Bingöl İl Müftülüğü, bu yıl hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek vatandaşlara, hac ibadetleri hakkında bilgiler içeren uygulamalı bir seminer düzenledi.

Bingöl İl Müftülüğü, bu yıl hac için kutsal topraklara gidecek vatandaşlara, uygulamalı olarak hac ibadetleri hakkında bilgileri içeren bir seminer düzenledi.

Bingöl İl Müftülüğü tarafından Bingöl Hacılar Camiinde düzenlenen uygulamalı eğitime, bu yıl hacca gidecek olan kadın ve erkek hacı adayları katıldı.

Seminerde hacı adaylarına, ihramın nasıl giyileceğini, tavaf, hac farizası esnasında uyulması gereken kurallar, kılık kıyafet kuralları ve yolculuk esnasında uyulması gereken kurallar hakkında uygulamalı olarak bilgilendirmede bulunuldu.

Hacı adaylarına verilen eğitim semineri sonrası değerlendirmelerde bulunan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, vatandaşların gittikleri kutsal topraklarla güçlük çekmemeleri ve ibadetlerini eksiksiz yapmaları için böyle bir eğitim verme gereği hissettiklerini söyledi.

 “Hacı adaylarımız seminerlere ciddi katılım sağlıyor”

 Bingöl’de de bugün itibariyle hac seminerlerine başladıklarını ifade eden Müftü Can, “Elhamdülillah çok ciddi bir katılım söz konusu. Biz bu süre içerisinde hacı adaylarımızı, bu kutsal yolculuk esnasında, kendileri için gerekli hazırlıkları yapmaları için bir eğitim sürecinden geçiriyoruz. Nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattıktan sonra, yolculuk esnasında, kutsal topraklarda Mekke’de, Medine’de gidip dönünceye kadar kendilerine gerekli tüm bilgileri inşallah bu seminerlerde hacılarımıza vereceğiz.” dedi.   

“Hacı adaylarımız seminerlere katılım sağlarlarsa çok ciddi faydalar sağlanacaktır”

Hacı adaylarından, dikkat etmelerini istedikleri bazı hususların olduğunu söyleyen Müftü Can şunları söyledi:

“Bu seminerlere katılım sağlamalıdır.  Eğer katılım sağlarlarsa eminim ki çok ciddi faydaları olacaktır. Bununla birlikte; hacılarımızın din görevlilerimizle kaynaşmalarını sağlamak için de ayrıca bu tip toplantıları yapacağız. İnanıyoruz ki hacı adaylarımız, yolculuğa çıktığı andan tutun da dönünceye kadar kendilerine çok ciddi kolaylıklar sağlayacak pratik bilgiler verilecektir. O nedenle ben bu seminerlerin tekrar hacılarımız için, aileleri için Bingölümüz için hayırlı olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.”

İLKHA
























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler