Hacı Mehmet Yetiş son yolculuğuna uğurlandı

Hacı Mehmet Yetiş son yolculuğuna uğurlandı

​Kahta Devlet Hastanesinde yoğun bakım servisinde dün hayatını kaybeden Kur’an hizmetkarı Hacı Mehmet Yetiş, son yolculuğuna uğurlandı.

Ömrünü Kur’an’a hizmete adayan ve Kahta’da bir çok insana Kur’an’ı öğreten Mihemedê Êş Neçarê olarak bilinen Hacı Mehmet Yetiş, dün tedavi gördüğü Kahta Devlet Hastanesindeki yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti. Yetiş, için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, GİK üyesi Lokman Yalçın ve Şanlıurfa İl Başkanı Basri Demir, Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik, merhum Yetiş'i ailesi ve sevenleri katıldı.

Yetiş'in naaşı Celalettin Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yeni Mahalle Mezarlığına getirilerek yoğun yağmurun altında defnedildi.

Defin işlemlerinin ardından Celalettin Camii Taziye Evi'ne geçildi. Yetiş ailesi burada taziyeleri kabul etti.

Taziye evinde bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Allah’ı Rab olarak tanıyanların ve onun istediklerini yerine getirmeye çalışanların sorulacak suallere çok kolay cevap vereceğini ifade etti.

Kur’an'ı susturmaya çalışanlara karşı evini Kur’an kursuna çeviren merhum Yetiş'in de sualler karşısında sıkıntı yaşamayacağını dile getiren Göktaş, "Susturun şu Kur'an'ı, diyenlere karşı 'susturmayacağım, durmayacağım' diyen hocamızın evi bir ev değil bir mescit, yavruların Kur’an okumak için girip çıktığı bir evdi. Allah, bu kadar sevdiği bir ameli durmadan işleyen muhterem hocamıza Rabbim mağfiret etsin." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum