​Haçlı terörü Cizre'de telin edildi

​Haçlı terörü Cizre'de telin edildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir arayan gelen 25 STK, Yeni Zelanda'daki haçlı terörünü kınadı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Al Noor ve Linwood camilerine yönelik gerçekleştirilen ve 50 Müslümanın şehid olduğu vahşi haçlı katliamına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cizre ilçesinde, 25 STK'dan oluşan Cizre Şehir Platformu, şehid edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından haçlı terörü basın açıklamasıyla tel'in edildi. Basın Açıklamasını STK'lar adına Selahattin Yılmaz okudu.

Açıklamada, bu tür saldırıların Müslümanların dağınıklığından kaynaklandığı, bu tür saldırıların son bulması için Müslümanların birlik olmaları gerektiği vurgulandı.

Yapılan terör saldırısının özelde İslam alemi genelde vicdan ve izan sahibi olan her inançtan insana yapıldığını belirten Yıldırım, şunları söyledi:

"Yeni Zelanda'da Cuma namazı esnasında teröristlerce işlenen menfur katliamı ve saldırganları lanetliyor, kınıyor ve şehidlerimize Allah'tan rahmet ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Yeni Zelanda'daki 50 şehid kardeşimizin yakınlarına, Yeni Zelanda'daki Müslüman kardeşlerimize ve tüm Müslümanlara Cizre'den İslam kardeşleri olarak taziyelerimizi bildiriyoruz. Bilinmelidir ki yapılan bu vahşice saldırı özel de İslam âlemine genelde vicdan ve izan sahibi olan her inançtan insana yapılmıştır. Allah şehid edilen kardeşlerimize rahmet etsin. Allah ecrinizi arttırsın. Rabbim geride kalan ailelerine sabırlar versin diyoruz. 104 yıl önce İngiliz Emperyalizmi, ne uğruna savaştığını bilmeyen Yeni Zelandalıları hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale'ye yığmıştı. Bugün de farklı yollarla bütün dünyayı İslam'a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor, farklı oyunlarla Müslümanın kanı akıtılıyor. Rabbimiz Şöyle buyuruyor: 'Allah ve Resûlüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz gider.' (Enfal, 46). Diğer bir ayette 'Onlar ağızlarıyla Allah'ın nurunu söndürmek istiyorlar. Hâlbuki kâfirler istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. (Saff-8)"

"Ümmet bilincini kaybettiğimiz için İslam düşmanları saldırılarında cesaretleniyor"

Bu saldırının Müslümanların İslam düşmanlarının oyunlarına gelmeden ümmet olma bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini bir kez daha ortaya serdiğini ifade eden Yıldırım, "Günümüzde Müslümanların kendi içinde çekişip ümmet olma bilincini kaybetmesi, İslam düşmanlarını bu tür saldırılar için daha da cesaretlendirmektedir. İslam ümmetinin yegâne kurtuluşu, ümmeti zilletten kurtarıp tek vücut haline getirmektir. Bu saldırılar Müslümanların, İslam düşmanlarının oyunlarına gelmeden ümmet olma bilinciyle hareket etmeleri ve bir bedenin azaları gibi yekvücut olmaları gerektiğini bir kez daha bize göstermiştir. Aynı şekilde; Mescid-i Aksa'mızda bazı vakit ezanlarının okunmadığını, öğrenmiş olduk. Ezan, bir beldenin İslam'a ait olduğunu fethin göstergesidir. Ezan, dünyanın her yerinden mazlumların parolası, özgürlük sloganıdır. Yoklukla varlık arasındaki çizgisidir. Göz bebeğimiz Mescid-i Aksa'mızın durumunu da yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

31 yıl önce binlerce mazlum kürdün katledildiği Halepçe katliamına da değinen Yıldırım, "Yeni Zelanda'da vahşice yapılan camii katliamı ile birlikte özellikle belirtmek istiyoruz ki; insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen, 31 yıl önce gerçekleştirip binlerce mazlum kürdün katledildiği Halepçe katliamını ve dünya üzerinde hala süregelen bütün katliamları en şiddetli dille kınıyoruz. Ayrıca Cizre Şehir Platformu olarak başta ümmet coğrafyası olmak üzere bütün Dünya üzerinde insanlığa karşı işlenen ve hala işlenmekte olan suçları unutmadığımızı ve unutturmama azminde olacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Huzurun, Barışın, Kardeşliğin, birlik ve beraberliğin egemen olacağı bir dünya temelinde her türlü insanlık suçuna karşı haklı tepkilerimizi sürekli güncel tutacağımızı belirtmek isteriz." şeklinde konuştu.

Açıklamanın devamında vahdet mesajı veren Yıldırım, "Ey Zalimler! Allah'ın laneti üzerinize olsun.  Teröristler tarafından şehid edilen kardeşlerimizi Allah cennetiyle Cemaliyle müşerref eylesin âmin. Cenâb-ı Hak her türlü bela ve musibetten Ümmet-i Muhammed'i muhafaza eylesin. Cenabı hak bütün Müslümanlara birlik olmayı nasip etsin. Dünyanın dört bir tarafında mazlumlaşan Müslümanları kâfirlere karşı serfiraz eylesin. Müslümanlara tuzaklar kuran, zulmeden ne kadar kâfir ve münafık varsa Allah hepsini zelil eylesin, kahreylesin âmin! Rabbim bize güç ve feraset nasip etsin." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.