Haçlı terörünün cami katliamları hafızalarda yeniden canlandı

Haçlı terörünün cami katliamları hafızalarda yeniden canlandı

Yeni Zelanda'da düzenlenen cami katliamı, Haçlı zihniyetinin İslam düşmanlığının vardığı boyutu bir kez daha ortaya koydu.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde 50 Müslüman'ın katledilmesiyle sonuçlanan terör saldırısı, Haçlı zihniyetinin İslam düşmanlığının vardığı boyutu bir kez daha gözler önüne serdi.

Her fırsatta İslam'ı ve Müslümanları terörle suçlayan Batı ve Hıristiyan dünyası, bir yandan İslam coğrafyasını işgal ederek camiler dahil tüm kutsalları hedef alırken, diğer yandan kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanları ve camilere saldırıyor.

Irak işgalinde bulunan bir ABD askerinin, cami saldırılarına ilişkin "öfkemizi dışa vurmanın bir yoluydu" şeklindeki ifadeleri Haçlı zihniyetinin cami düşmanlığını gözler önüne sermişti.

İslam düşmanlığında hiçbir kutsalı dikkate almayan Haçlı terörizmi, genellikle insanların ibadetle meşgul olduğu için savunmasız olduğu camileri hedef alıyor. Kimi saldırıların arka planında bulunan Haçlı zihniyeti, kimi zamanda kendini gizleme gereği duymadan saldırıları bizzat düzenledi.

İslam coğrafyasındaki cami saldırıları ve katliamların arka planında izleri görülen Batılı güçler, Filistin, Cezayir, Irak, Suriye gibi İslam coğrafyasındaki saldırılarıyla devlet terörü estirirken, kendi ülkelerinde izledikleri politikalarla İslam düşmanlığını zirveye taşıyor. Başta Avrupa olmak üzere Batı ülkelerinde yükselen İslam düşmanlığıyla beraber camilere yönelik saldırılarda düzenli bir artış olduğu görülüyor.

Arka planında Haçlı zihniyeti olan İslam düşmanlığı, bir yandan Yeni Zelanda'daki cami saldırıları gibi katliamlara imza atarken diğer yandan İslam'ı ve Müslümanları terör kavramıyla bir araya getirerek algı operasyonu yürütüyor. Haçlı zihniyetiyle Müslümanlara yönelik olarak düzenlenen saldırıları, 'İslamofobi' ve 'ırkçı saldırı' olarak geçiştiren Batı, söz konusu bir Müslüman olunca tüm Müslümanları suçlamaktan veya 'terörist' olarak göstermekten geri durmuyor.

İslam ülkelerinde Müslüman olduğu belirtilen gruplar tarafından düzenlendiği iddia edilen cami saldırıları ve katliamlarda bağlantısı görülen Haçlı zihniyeti, siyaset ve medya gibi alanda kullandığı dille de İslam düşmanlığını körükleyerek Müslümanlara yönelik saldırıların altyapısını hazırlıyor. Müslümanlara yönelik saldırıları cılız tepki ve kınamalarla geçiştiren Batı ülkeleri, kendilerine yönelik en ufak bir eylemde ise dünyayı ayağa kaldırmaktan geri durmuyor.

Son yıllarda yaşanan saldırı, katliam ve işgallere bakıldığında ölenlerin, ülkeleri işgal edilip kıyımdan geçirilenlerin Müslümanlar, yıkılan ülke ve şehirlerin İslam coğrafyası olduğu görülmesine rağmen katil ve terörist olarak gösterilenlerin de yine Müslüman olması saldırıların ne kadar planlı yapıldığını ortaya koymaya yetiyor.

Irak ve Afganistan işgaliyle aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu milyonlarca Müslümanı katleden ABD ve müttefikleri, bu işgallere karşı direnenleri terörist olarak nitelendirip en vahşi yöntemlerle katletti. Ele geçirdiği Müslümanları Ebu Gureyb ve Guantanamo gibi hapishanelerde en vahşi işkencelerden geçiren ve bunları basın yoluyla dünyaya açıklamaktan geri durmayan vahşi Haçlı zihniyeti, bu vahşete gelen tepkileri de terörle suçlamaktan geri durmadı.

Irak ve Afganistan'la yetinmeyen ABD ve Batı dünyası, Libya ve Suriye'de de benzer katliamları bizzat gerçekleştirirken, Mısır, Yemen, Tunus, Cezayir ve Türkiye gibi ülkelerde de kukla yönetimler ve taşeron örgütler eliyle Müslümanları katletmeyi sürdürdü. Yaşanan bu süreçte çok sayıda vahşi katliama imza atılırken, milyonlarca Müslüman, kadın-çocuk ayırımına gidilmeden katledildi, milyonlarcası da ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Katledilen milyonlar Müslüman olmasına, saldırgan ve katiller Batılılar olmasına rağmen terörist olarak nitelenenler de hep Müslümanlar oldu.

Yeni Zelanda'da yaşanan cami katliamı, her olayda vahşi yüzünü ustalıkla gizleyen Haçlı zihniyetinin terörist yüzünü ortaya koyuyor. Müslümanların da artık bu yüzü görüp saldırıyı gerçekleştirenin sıradan bir saldırgan değil terörist olduğunu, saldırının da terör saldırısı olduğunu dile getirmesi ona göre tavır alması gerekiyor.

Son yıllarda Haçlı zihniyeti tarafından bizzat düzenlenen, düzenlenmesinde ön ayak olunan veya göz yumulan saldırılardan bazılarını şöyle sıralayabiliriz.

AFGANİSTAN  - PAKİSTAN

El Kaide ve Taliban gerekçesiyle Afganistan'ı işgal ederek birçok vahşete imza atan ABD ve müttefikleri, saldırılarını Afganistan'la sınırlı tutmayarak kimi zaman Pakistan topraklarını da hedef aldı.

ABD Cuma namazında cami bombaladı/ Mayıs 2012

Amerikan predatörleri Kuzey Veziristan bölgesinin Mir Ali taraflarında bir camiyi bombaladı, Cuma namazı sırasında gerçekleştirilen saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Cami saldırıları gerçekleştiren ABD diplomatları yakalandı/ Haziran 2012

Peşaver'de üçü ABD'li diplomat altı kişi suikast silahlarıyla yakalandı. Diplomatların ülkede son zamanlarda artan ve El Kaide'ye mal edilen cami saldırılarında rol aldığı iddia ediliyor. El Kaide bu saldırıları şiddetle reddetmiş ve fitne saldırıları olarak nitelemişti. Taliban'da yaptığı bir kaç açıklamada Pakistan ve Afganistan'da camilere pazarlara ve sivil Müslümanlar'a yapılan saldırıları menfur eylemler olarak kınamış ve CIA'i suçlamıştı. 

ABD savaş uçakları Afganistan'da cami bombaladı/ Ocak 2013

ABD, Afganistan'ın Meydan Vardak Eyaleti'ne bağlı Saidabad ilçesinde bir camiyi bombaladı. Savaş uçaklarıyla hedef alınan camide 8 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altındakileri çıkarmaya gidenlerin de bombalanması üzerine katledilenlerin sayısı toplam 18'e çıkarken 30'dan fazla kişi yaralandı.

ABD köy camisi bombaladı/ Temmuz 2017

Afganistan'ın Narh kentindeki Abdri köyüne gelen ABD'li ve yerli askerler köy camisini bombalayarak aralarında imamın da bulunduğu 8 sivil Afganlıyı katletti.

Afganistan'da camiye çifte saldırı/ Ağustos 2017

Afganistan'ın batısındaki Herat kentinde bir camiye ayrı ayrı düzenlenen iki saldırıda ölenlerin sayısının 29'a çıktığı bildirildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmazken Taliban saldırıyla ilgili herhangi bir ilişkilerinin olmadığını açıkladı.

Cuma namazında bombalı saldırı/ Aralık 2017

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Mamand Dara ilçesindeki bir camide cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda cami imamı hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

ABD destekli uçaklarla medrese bombalandı/ Nisan 2018

Afganistan ordusu tarafından ABD destekli uçaklarla Kur`an Kursu bombalandı. Kunduz vilayetindeki Medresede hafızlığı bitirenler için yapılan mezuniyet töreni sırasında düzenlenen saldırıda, aralarından çocukların da bulunduğu 100`den fazla kişi katledildi, 50 kişi yaralandı.  

Cuma namazı sırasında bombalı saldırı/ Kasım 2018

Afganistan'ın doğusundaki Host kentindeki bir camiye Cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda en az 26 kişi hayatını kaybetti 50 kişi de yaralandı. Bombalı saldırı Host bölgesindeki bir askeri kampüsün içinde bulunan camide cuma namazı esnasında meydana geldi.

IRAK – SURİYE

ABD'den Felluce'de cami saldırısı/ Nisan 2004

Amerikan helikopterleri, Irak'ın Felluce'de kentinde bir camiyi uçaktan atılan füzelerle vurdu. Görgü tanıkları en az 40 kişinin hayatını kaybettiğini iddia ederken, Amerikalı Yarbay Brennan Byrne önce bilgiyi doğruladı, ardından yalanladı.

ABD güçleri Cuma namazı kılanlara ateş açtı/ Ekim 2007

Irak'ta ABD güçlerinin, başkent Bağdat'ta Şii ve Sünni Iraklıların ortak kullandığı bir camiye Cuma namazı sırasında ateş açtı. Saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken camide de büyük hasar meydana geldi.

ABD askeri: "Camilere saldırmak öfkemizi dışa vurmanın bir yoluydu" / Haziran 2008

Irak'ta cami bombalayan, işkence yapan, cinayet işleyen bir ABD askeri, düzenlediği basın toplantısıyla Irak'ta şahit olduğu vahşeti anlattı. 2003 yılından bu yana ABD ordusunda görev yapan asker, camilere düzenledikleri saldırılar için şu ifadeleri kullandı: "Bizim için bu, öfkemizi dışa vurmanın bir yoluydu. Camiye ateş açmanın yasal olup olmadığını bilmiyorduk fakat bütün askerler yapıyordu çünkü öfkeliydiler.

ABD'den Halep'te cami katliam/ Mart 2017

ABD güçlerinin, Suriye'nin Halep kentinin batısındaki Etarib ilçesine bağlı Cina köyünde bir camiye yatsı namazı vakti düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden sivillerin sayısı 24'ten 58'e çıktı. 

ABD camide ibadet eden 21 kişiyi katletti/ Ağustos 2017

Amerika Birleşik Devletleri ABD, Suriye – Irak sınırında Haseke kırsalındaki El Cezza köyünde cami bombaladı. Saldırıda Camide ibadet eden 21 kişi katledildi.

ABD iki günde iki cami bombaladı/ Ekim 2018

Deyrizor'daki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları, cuma namazı sırasında Deyrizor'un Süse ilçesindeki Osman bin Affan Camisi'ni vurdu. Saldırıda ölü ya da yaralı olup olmadığı bilinmiyor. Koalisyon uçakları dün de Deyrizor'un Süse ilçesindeki Ammar Bin Yaser Camisi'ne saldırmıştı. Saldırıda, 2'si çocuk, 30 sivil hayatını kaybetmişti.

ABD Deyrizor'da iki camide katliam yaptı/ Aralık 2018

ABD öncülüğündeki koalisyon, Suriye'de Deyrizor iline bağlı Heccin ilçesinde bir cami daha vurduğunu açıkladı. Saldırıda DEAŞ'lı oldukları iddia edilen 16 kişi katledildi. Öte yandan yerel kaynaklar koalisyonun 22 Ekim'de Heccin ilçesinde vurduğu Zeviye Camisi'nde 7 sivilin hayatını kaybettiğini belirtmişti.

AVRUPA – ABD – KANADA

Kanada'da cami katliamı/ Ocak 2017

Kanada'nın Quebec kentindeki camiye düzenlenen saldırıda 6 kişi şehid oldu, 8 kişi yaralandı. Quebec İslam Kültür Merkezi Camii'ni hedef alan saldırı, cemaatin akşam namazı için camide toplandığı sırada meydana geldi.

Camiye taşlı saldırı/ Şubat 2017

Quebec City kentinde yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 6 Müslüman'dan 3'ünün cenaze töreninin olduğu gün, Montreal'in Pointe-Sainte-Charles bölgesindeki Khadijah Masjid Islamic Centre isimli cami, kimliği henüz bilinmeyen kişi ya da kişilerce taşlandı.

ABD'de camiye saldırı/ Ağustos 2017

ABD'nin Minnesota eyaletindeki Dar al-Farooq İslam Merkezi adlı camiye bombalı saldırı düzenlendi. Sabah namazı öncesinde düzenlenen saldırıda ölen ve yaralanan olmazken camide maddi hasar meydana geldi. Öte yandan Minnesota'da 2016 yılında eyalet çapında 14 Müslüman karşıtı eylem düzenlendiği belirtildi.

İsveç'te bir yılda 12 camiye saldırı

İsveç'in Eskilstuna kentinde birkaç gün öncesinden bir caminin kundaklanmasının ardından Cuma gecesi de farklı bir camiye saldırı düzenlendi. Öte yandan İsveç'te ırkçılık ve yabancı düşmanlığı üzerine çalışmalar yapan Expo Vakfı'nın araştırmasına göre, 2014'de İsveç'teki camilere en az 12 saldırı düzenlendi.

Almanya'da inşaat halindeki camiye saldırı/ Ekim 2016

Almanya'nın Hamm kentinde inşaatı süren caminin duvarlarına gamalı haç çizildi Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Hamm kentine bağlı Herringen beldesinde inşaatı süren caminin duvarlarına ''Almanya'dan defolun'', ''Müslüman yerine Nazi'', ''Terör merkezi'', ''Türkleri gazlayalım'' gibi ırkçı sloganlar yazıldı.

Avrupa'da son bir yılda 137 camiye saldırı

Avrupa'da son bir yılda 137 cami ırkçıların hedefi oldu. Sâdece 60 saldırı Fransa'da yapıldı. Fransa'yı 54 saldırıyla Almanya, 21 saldırıyla İsveç ve 2 saldırıyla İsviçre takip ediyor. Siyâsetçilerin kayda değer bir tepki göstermediği saldırıların temelinde ise camilere yönelik saldırının "ırkçılık" kapsamında cezalandırılmaması yatıyor.

Almanya'da camilere  saldırı/ Nisan 2017 ile Ocak 2018

Almanya'nın İsviçre ve Fransa sınırında bulunan Lörrach şehrine bağlı Weil am Rhein'de faaliyet sürdüren Eyüp Sultan Camii'ne gece geç saatlerde molotoflu saldırı düzenlendi.

Almanya'nın Aşağı Saksonya'daki Stade kentinde DİTİB'e bağlı bir camiye saldırı düzenlendi. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Almanya'da 3 haftada 13 camiye saldırı

Almanya'da camilere yönelik saldırılar artıyor. Son üç haftada 13 camiye saldırı düzenlendi. Alman emniyeti saldırılara karşı duyarsız kalmakla eleştiriliyor.

Hollanda'da camiye saldırı ve peygambere hakaret/ Mart 2019

Hollanda'da İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketi mensubu bir grup, Lahey kentindeki bir camiye İslamofobik saldırı düzenledi. PEGIDA hareketi, Faslıların gittiği As Soennah Camisi'nin giriş kapısına Hazreti Muhammed'e hakaret içeren pankart ve maket astı. 

FİLİSTİN

ABD ve Batının desteğini de alarak Filistin'i işgal eden siyonist rejim, Müslümanlara yönelik katliamların yanı sıra cami saldırılarından da geri durmadı. Kudüs'ü işgal eden siyonistler Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılar gerçekleştiriyor. Çoğu zaman Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini engelleyen siyonist çeteler zaman zaman da camiye baskın düzenleyerek Müslümanların kanını döküyor. Bunun yanı sıra El Halil şehrinde Halil İbrahim Camii'nde olduğu gibi zaman zaman büyük cami katliamlarına da imza atıyor.

El Halil katliamı/ Şubat 1994

El Halil şehrinde bulunan Halil İbrahim Camii'ne 25 Şubat 1994'te düzenlenen saldırıda 67 Müslüman katledildi. Ramazan ayının 15'ine denk gelen cuma günü sabah namazının kılındığı esnada, camiye gelen bir siyonist işgalci M-16 otomatik silahıyla düzenlediği saldırıda 67 Müslüman'ı katletti, yaklaşık 300 kişiyi yaraladı.

TÜRKİYE

İslam düşmanlığının dışa yansıması olan cami saldırılarını Türkiye'de de gerçekleştiren Haçlı zihniyeti buradaki saldırılarını taşeron örgütler eliyle gerçekleştirdi. 12 Eylül öncesi cami saldırısı haberleri üzerine Çorum'da halkı bir birine düşürerek işbirlikçi darbecileri işbaşına getiren söz konusu zihniyet, sonraki yıllarda ise PKK ve sol örgütler eliyle cami saldırıları gerçekleştirdi. PKK, Susa ve Başbağlar katliamı dışında da İslami eğitimin verildiği birçok cami ve medreseyi hedef aldı.

Susa Katliamı/ Haziran 1992

Türkiye'nin doğu bölgelerinde İslami gelişmelerden rahatsız olan Haçlı zihniyeti, sopa olarak kullandığı taşeron örgüt PKK'yi Müslümanlara saldırttı. İslam düşmanlığında sınır tanımayan PKK, bu konuda hiçbir kutsalı da dikkate almadı. 26 Haziran 1992 yılında Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı olan Susa (Yolaç) köyünü basan PKK çeteleri, yatsı vakti ibadet için köyün mescidinde bulunan Müslümanları kurşuna dizdi. Saldırıda 10 kişi katledildi,  4 kişi de yaralandı.

Başbağlar/ Temmuz 1993

5 Temmuz 1993'te Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünü basıp bir saatten uzun bir süre PKK propagandası yapan bir grup, daha sonra 28 erkeği kurşuna dizdi.

Aralarında kadınların da olduğu 5 kişi de sığındıkları evlerin ateşe verilmesiyle yakılarak katledildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler