Hadis yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Hadis yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasının Mardin ayağında dereceye girenler ödüllendirildi.

Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı noktalarında gerçekleştirilen Ufka Yolculuk Hadis Yarışması’nın Mardin ayağında dereceye girenler ödüllendirildi.

Kısa adı MARÇEV olan Mardin Tarih Çevre İzcilik ve Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Hadis Yarışması Mardin Müftülüğü Konferans salonunda yapıldı.

Yarışma; Sadık Yay Camii Müezzini Veysel Oyman tarafından okunan Kuran’ı Kerim ile başladı. Sinevizyon gösterilerinin ardından programın açılış konuşmasını yapan MARÇEV Başkanı Mehmet Sait Az, Türkiye genelindeki bütün illerde ve 803 ilçe ve internet üzerinden Türkçe ve İngilizce olmak üzere tüm dünyada online üzerinden yapılan yarışmaya, Mardin'de 2 bin kişi müracaat ettiğini söyledi.

Az, “Farklı yaş grupları arasında kategorize edilen yarışmada altı farklı kategoriden oluşan yaş gruplarındaki yarışmacılarımız, Artuklu başta olmak üzere 8 ayrı ilçe ve 80 ayrı derslikte sınavımızı gerçekleştirmiş olduk. Bununla birlikte Midyat ve Artuklu ilçelerimizde bulunan cezaevlerinde kalan bazı mahkûmlarımızın katılım gösterdiği sınavda; Midyat cezaevinde bulunan bir kardeşimiz C kategorisinde yapılan sınavda ikinci olup, derece elde etmiştir.” dedi.

Ufka Yolculuk Hadis Yarışması törenine katılan ve bir konuşma yapan Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baz, hadis ve sünnetin önemi vurgu yaptı.

Yapılan konuşmaların ardından Mardinli Ney Sanatçısı Selman Çaktır, salonda bulunan misafirlere ney ziyafetinde bulundu. Mardin Müftülüğü İlahi Grubu'nun verdiği ilahi konserinin ardından yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.