Hafız imam hatip okulları önemli bir boşluğu dolduracak

Hafız imam hatip okulları önemli bir boşluğu dolduracak

​Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız imam hatip okullarının çok önemli bir boşluğu dolduracağını söyledi.

Batman İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile bu yıl başlatılan Hafız İmam Hatip Okulu Proje sınıflarını ziyaret eden İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman Merkez İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan Erhan, "Hafız imam hatip okullarının çok önemli bir boşluğu dolduracak." dedi ve şunları ekledi: "Proje ile çocukların erken yaşlarda hafızlık çalışmalarına başlamaları ve yavaş yavaş, sindire sindire hafızlık yapmaları esas alınmaktadır. Zira gerek kıraat için dilin şekillenmesi gerekse Kur’an ezberleme çalışmalarının hızlı ve kalıcı olması için en uygun yaşlar ortaokul yaşlarıdır. Öğrenciler, okuldaki eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan hafızlık eğitimi almaktadırlar. Bu yıl kız çocuklarımız için Merkez İmam Hatip Kız Okulumuzda bu proje uygulanmakta, gelecek yıl ise erkek çocuklarımız için 15 Temmuz Şehitleri İmam Hatip Okulumuz da uygulanması düşünülmektedir."

Merkez İmam Hatip Lisesi Müdürü Nezir Ceylan ve hafızlık yaptıran öğretmenlerle de görüşen İl Müftüsü Erhan, hafızlığa hazırlananlara Kur’an-ı Kerim ve Diyanet Çocuk Takvimi hediye etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.