"Hafızlık bir kitabı öylesine ezberlemek değildir"

"Hafızlık bir kitabı öylesine ezberlemek değildir"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Hafızlık bir kitabı öylesine ezberlemek değildir. Kur’an-ı Kerim-i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Rize’de 'Hafızlık İcazet Merasimi'ne katıldı.

Güneysu İlçe Müftülüğünün düzenlediği merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, “Kalplerini Kur’an ile ziynetlendiren hafızlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Anne-babalarını tebrik ediyorum. Hocalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmasında hafızlığın önemine değinen Başkan Erbaş, “Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, şereftir payedir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir mushaf haline gelmektir. Kur’an-ı Kerim’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. Meleklerle dost olmaktır” ifadelerini kullandı.

Hafızlığını tamamlayan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Erbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur’an-ı Kerim’in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. Manasına, tefsirine, bütün inceliklerine vakıf olacaksınız. O’nun üstün hakikatlerini öğrendikçe, onun ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kur’an’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. Hafızlık bir kitabı öylesine ezberlemek değildir. Kur’an-ı Kerim-i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir. Hıfzınızı asla unutmayacaksınız. Sahip olduğunuz bu hazineyi kaybetmeyeceksiniz. Hafızlık büyük bir nimettir. Her nimetin şükrü kendi cinsinden eda edilir. Hafızlığın şükrü, onu unutmamak, yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir."

Tarihten günümüze kadar Müminlerin Kur'an-ı Kerim'i anlama ve hayat rehberi edinme gayretiyle bütün insanlık adına nice güzel hizmetler yaptığına vurgu yapan Erbaş, "Bugün de devasa sorunlarla boğuşan dünyamızın hangi meselesini çözmek istersek, mutlaka Kur’an’ın mesajlarını gündeme almak zorundayız. Çünkü Kur’an bir hidayet rehberidir ve en doğru yola iletir. Herkes Kur’an-ı Kerim’den ona hizmet ettiği, ondan bir şeyler öğrendiği kadar istifade eder. Allah katında değerimiz Kur’an’a yaklaştığımız kadar artacak ya da ondan uzaklaştığımız oranda eksilecektir. Biz Kur’an-ı Kerim’e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak O, bizlere bereketini, hakikatini, şefaatini o kadar açacaktır. Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; O da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır." diye konuştu.

Erbaş, "O’nu en güzel şekilde okumayı öğrenmeli ve her daim okumalıyız. Her mü’min kitabını öğrenmenin ve okumanın gayretini taşımalıdır yüreğinde. Hamdolsun ülkemizde Kur’an-ı Kerim’i okuma azmi ve heyecanı gün geçtikçe artmaktadır. Kur’an bir hayat kitabıdır, yaşanmak için gelmiştir. Onunla hayatımızı, davranışlarımızı, düşüncelerimizi güzelleştirmeliyiz. Bugünün, bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur’an’ın çağlar üstü mesajını, merhamet, adalet, ahlak yüklü, hayat veren ilkelerini taşımak, bizim için bir en önemli sorumluluktur." ifadelerini kullandı.

33 hafıza icazetlerinin verildiği programa, Erbaş’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Müftüsü İsmail Yalçın, hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin aileleri ve çok sayıda Rizeli katıldı. (İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler