Hafızlık Bölge Yarışması finali Bitlis'te yapıldı

Hafızlık Bölge Yarışması finali Bitlis'te yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri arasında gerçekleştirilen "Hafızlık Bölge Yarışması" finali Bitlis'te yapıldı.

Bitlis, Bingöl, Van, Iğdır, Hakkâri ve Şırnak illerinde birinci olan yarışmacılar, bu kez bölge birinciliği için ter döktüler, kıyasıya yarıştılar.

Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri arasında gerçekleştirilen "Hafızlık Yarışmasının" bölge finali Bitlis'te yapıldı. Bitlis Merkez Siteler Camii'nde gerçekleştirilen yarışmaya 6 ilden yarışmacı katıldı. Yarışma öncesi sıralamanın belirlenmesi için kuralar çekildi.

Çekilen kuranın ardında yarışmacılar, jüri üyelerinin huzurunda ter döktüler. Yarışma öncesi, yarışmanın kuralı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Yarışmaya ilişkin konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ramazan Aran, bu yarışmanın kaybedenin olmadığını söyledi.

Aran, "Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı görev yapan gerek müezzin kayyım gerek imam hatip gerekse de Kur'an kursları görevlilerimiz arasında yapılan bir yarışmadır. Bu yarışmalarımız, Kur'an-ı Kerimi güzel okuma ve hafızlık olmak üzere iki dalda yapılıyor. İllerinde başarılı olan kardeşlerimiz, bölgedeki yarışmalara katılıyorlar. Türkiye'de 10 tane bölgemiz var. Her bölge yaklaşık 8-10 ilin birleşmesiyle oluşuyor. Bugün Bitlis ilimizin ev sahipliğinde, Bingöl, Van, Iğdır, Hakkâri ve Şırnak vilayetlerinden gelen görevlilerimiz arasında hafızlık güzel okuma yarışması yapılacak. Burada birinci olan kardeşimiz, Türkiye finaline katılmayı hak kazanmış olacak." dedi.

"Kur'an-ı ezberlemek üzere bu yola çıkan herkes kazanmıştır"

Allah'ın, Kur'an-ı sadece okumayı değil, onunla amel etmeyi nasip etmesi temennisinde bulunan Aran, hafızlara başarılar diledi.

Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesselem), "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerimi öğrenen ve öğretenlerdir." hadisini hatırlatan Bitlis İl Müftüsü M. Feysal Geylani, Kur'an-ı ezberlemek üzere bu yola çıkan herkesin kazandığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti ve hafızlara başarılar diledi.

Yarışmanın ardından Van Çaldıran Beydoğan Mahalle Camii İmam Hatibi Abdussamed Demirlek, 93 puan ile birinci olurken, ikinciliği 89 puan ile Bingöl Kiği Dilektaşı Köyü Camii İmam Hatibi İrfan Erdem, üçüncülüğü ise 82 puan ile Hakkâri Merkez Ahmedi Hani Erkek Kur'an Kursu İmam Hatibi Faysal Kaya oldu.

Program, yarışmacılara çeşitli ödüllerin verilmesinin ardından, çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.