​Hafızlık kursuna giden çocuklar Siyer Sınavında ter döktü

​Hafızlık kursuna giden çocuklar Siyer Sınavında ter döktü

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, Türkiye geneli düzenlenen Siyer Sınavına katılan Kur’an kursunda hafızlık yapan öğrenciler, sınavın kendileri için çok verimli olduğunu belirttiler.

Türkiye geneli düzenlenen Siyer Sınavına katılan Fatih Kız Kur’an kursunda hafızlık yapan öğrenciler, duygularını paylaştı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Türkiye genelinde “O’nu Oku O’nu Yaşa” temasıyla gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı’na Türkiye genelinde olduğu gibi Bitlis’te güzel görüntüler oluştu.

Yoğun katılımın sağlandığı sınava, Kur’an kurslarında hafızlık yapan öğrenciler de katılarak ter döktü. Bitlis merkez Fatih Kız Kur’an kursunda okuyan öğrenciler, sınavın kendileri için çok verimli geçtiğini belirterek, platform yetkililerine böylesi anlamlı bir sınavı gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür ettiler. Her yıl Siyer Sınavı’nın yapılmasını arzuladıklarını belirten öğrenciler, hafızlığı yaparken Siyer Sınavı’na da hazırlandıklarını söylediler.

“En büyük kazanç Peygamberimizin hayatını öğrenmek oldu”

Sınavın kendileri için verimli ve anlamlı geçtiğini dile getiren öğrencilerden Gülcihan Dinç, Nesrin Yenidil, Fatma Kurt ve Fatma Yeşildağ, “Fatih Kız Kur’an kursunda hafızlık yapıyoruz. Öncellikle böylesi anlamlı bir sınavı yaptıklarından dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür ediyoruz. Hem hafızlık yapıyoruz, hem de Siyer Sınavı’na hazırlandık. Hazırlanmamızda bize destek veren hocalarımıza da teşekkür ediyoruz. Gerçekten verimli geçti. Sınav çok zor değildi. En büyük kazanç bizim için Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrenmek oldu. İnşallah derece bekliyoruz.” dediler.

Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesselem) hayatını öğrenmenin mutluluğunun yaşadıklarını ve buna vesile olan Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür eden öğrencilerden Edanur Harman, Meryem Şüheda Karasu ve Beyza Saltluk ise duygularını şöyle paylaştılar:

“Hem hafızlık yapmak hem de sınava hazırlanmak zor oldu. Arkadaşlarımızla birlikte hazırlandık. Hocalarımız yardımcı oldular. Peygamberimizin hayatını, ahlakını ve katıldığı savaşları öğrendik. Birkaç kez kitabı bitirdik. Kendimize güveniyoruz. Sorular çok zor değildi. Birkaç soruya takılmış olsak da sınavımız güzel geçti. Her yıl bu sınavın yapılmasını istiyoruz. Sınav sayesinde Peygamberimizin hayatını güzelce öğrendik. İnşallah dereceye gireriz.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler