"Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" bölge finali yapıldı

"Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" bölge finali yapıldı

​Hakkâri’de "Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması" bölge finali düzenlendi.

Hakkâri Atatürk Kültür Merkezinde 6’ncısı düzenlenen "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması"na; Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Van ve Bitlis illerinden dereceye giren 15 öğrencinin katıldığı yarışma büyük ilgi gördü.

Yarışma Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Hakkâri Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, bölge yarışmasının kendi illerinde yapılıyor olması kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Durgun, "Bugün 8 ilimiz bu yarışmaya katılım sağlamış durumda, yarışmaya katılan öğrencilere şimdiden başarılar diliyorum. Bölge yarışmasının ilimizde yapılıyor olmasının bir mutluluğu ve heyecanını yaşıyorum. İlimizde bu tarz yarışmaların daha fazla olması en büyük beklenti ve temennimizdir, bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ve bunun benzeri etkinliklerin ülkemizde dalga dalga yayılmasını bekliyoruz. İnşallah en kısa sürede insanlığa ve ruhumuza, bizi memnun edecek bu tür etkinliklerin sayısının artmasını temenni ediyor, bunu beklentinin ötesine getirmeyi arzu ettiğimizin altını özellikle çizmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Jüri üyelerinin gözetiminde yapılan yarışmada; Hakkâri Anadolu İmam Hatip Lisesinden Kur’an’ın Genç Muhafızları yarışmasında birinci Malik Çiftçi olurken Genç Bilaller Ezan Okuma yarışmasında ise Harun Kaya birinci oldu.

Siirt’i temsilen yarışmaya katılan İsmail Fakirullah Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi hafız Seda Erdal ise hafızlık dalında bölge 3’üncüsü oldu.

Dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ve Milli Eğitim Müdürü Feysel Durgun tarafından takdim edildi.

Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık ve Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması bölge finalinde dereceye girenlerin Türkiye finallerinde yarışacakları belirtildi.  

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya; Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Başkan Vekili Yardımcısı Erhan Okay, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Cumhur Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Feysel Durgun, kurum amirleri, öğrenci aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.