Hafızlık yarışması Türkiye finali Erzurum'da yapıldı

Hafızlık yarışması Türkiye finali Erzurum'da yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı, hafızlık yarışması Türkiye finalini Erzurum'da gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hafızlık yarışması Türkiye finali Erzurum'da yapıldı.

Kur'an kurslarında yaklaşık 5 bin erkek öğrenci arasında yapılan elemeler sonucu finale kalan 7 hafız, dereceye girebilmek için yarıştı.

Tarihi Lalapaşa Camii'nde gerçekleştirilen finalde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin konuşma yaptı.

Finalistlerin önce yaklaşık 5 bin öğrenci arasından, ardından ilgili komisyonlar tarafından tespit edilen 33 hafız içerisinden seçilerek buraya geldiğini söyleyen Şahin, Kur’an-ı Kerim’in hayata ışık tutması gerektiğini belirtti.

Kayıtlara göre, Türkiye'de 1974 yılından bu yana hafız sayısının 126 bin 508 olduğu bilgisini veren Şahin, “Bu güzel ve büyük bir rakam. Kur’an, sadece lafzı okunmak, sadece lafzen ezberlenmek, hafız olmak için gelmemiştir. Kuran’ı okuyacağız, ezberleyeceğiz, anlayacağız, anlatacağız ve yaşayacağız. Allah, ‘Bu kitap öyle bir kitap ki, bu Kur'an, toplumları hep doğru yola iletir’ buyuruyorsa o zaman Kur’an bize ve hayatımıza ışık tutmalı. Okumalıyız, anlamalıyız, yaşamalıyız. İlhamımızı Kur’an’dan almalıyız.” dedi.

Konuşmaların ardından sıralamanın belirlenmesi için kura çeken hafızlar, komisyon tarafından sorulan sorulara cevap vererek Kur’an-ı Kerim okudular.

Yarışmada Hafız Abdurrahman Güvercin birinci olurken, Manisa Akhisar Kur’an Kursu öğrencisi Ahmet Sait İpek ikinci, Düzce Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Salih Aydın üçüncü oldu.

Dereceye giren hafızlara cumhuriyet altını ve çeşitli hediyeler verildi.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.