Hafta sonu kapalı olan ve acil bölümü olmayan hastaneye çare bulunmalı

Hafta sonu kapalı olan ve acil bölümü olmayan hastaneye çare bulunmalı

​HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, Urartu Sokağında bulunan İstanbul Hastanesinin sorunlarının çözümüne ilişkin Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan ve beraberindeki heyet, Van merkez Urartu Sokağı esnafını ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Esnaf ziyaretlerinde halktan ve esnaftan atıl durumda bırakılan İstanbul Hastanesi hakkında çokça şikâyet aldıklarını söyleyen Tasan, esnafın hastanenin eskiye oranla yüzde 10 hizmet verebilecek kapasitede olduğunu söylediklerini belirtti.

İstanbul Hastanesinin yeterli derecede hizmet vermediğini, hafta sonlarının kapalı oluşunu ve acil bölümünün olmamasından dolayı yüzde 10 oranında hizmet verdiğini söyleyen Tasan, bu sorunların giderilmesi adına Sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

Eski İstanbul Hastanenin sorunlarını aktaran Tasan, "Her hafta değişik iş sektörlerine yönelik yaptığımız ziyaretlerde esnafın sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Eski İstanbul Hastanesi civarında bulunan esnaflarımızı ziyaret ettik. Genel olarak hastanenin kapsamının çok altında çalıştığını, yeterli derecede hizmet vermediğini söylediler. Hastane mevcut kapasitenin çok üstünde bir hizmet vermeye elverişli iken, atıl duruma düşmesi üzücüdür. Esnafımızın verdiği bilgilere göre hastane şu an eskiye oranla yüzde 10 hizmet verebiliyor. Hafta sonu kapalı olması, acil bölümünün olmaması, sabit doktor kadrosunun olmayışı ve diğer sorunlar. Her ne sebeple olursa olsun tam teşekküllü bir hastanenin kapsamının çok altında hizmet vermesi açıklanabilir bir durum değildir. Yetkililere defalarca iletilmesine rağmen sorun çözülmemiş. Sağlık Bakanlığı acilen bu soruna bir çare bulmalı." dedi.

“Yetkililer esnaf ve halkın sorunlarını kendilerinden dinlemeli”

Esnafın sorunlardan bunaldığını ifade eden Tasan, "Belirsizlik esnafın belini bükmüş. Yetkililer tatmin edici açıklamalardan uzak, denetimler yetersiz. Tüm bu sorunlardan dolayı esnaflar bunalımdadır. Fırsatçılar istedikleri gibi piyasaya yön vermektedirler. Elektrik, su ve doğalgazdaki zamlar, doların azda olsa düşüşünden sonra fiyatların düşmemesi bunların hepsi sorun olarak karşımızda dağ gibi duruyor. Yetkililer gerçeklerle yüzleşmeli, halkın ve esnafın sorunlarını bizzat halk ve esnaftan dinlemeli." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.