Hain darbeciler, milletin direnişine takıldı

Hain darbeciler, milletin direnişine takıldı

Cihannüma Derneği 2. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 15 Temmuz'da darbecilerin milletin direnişine takıldığını söyledi.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği 2. Olağan Genel Kurulu Mamak Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla yapıldı. Toplantıya katılarak burada bir konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

Yalçın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin devletin, milletin ve STK’ların dik duruşu ile bertaraf edildiğini söyledi.

Zor ve zahmetli günlerin, sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle atlatıldığına dikkat çeken Yalçın, "12 Mart'lar, 12 Eylül’ler, 28 Şubat’lar... Batı’dan soğuk hava ile birlikte gelen tüm bu zor günleri yaşayan bir teşkilatız. Bütün bu zorlukları, hep birlikte, el ele, omuz omuza mücadele vererek atlattık. Bizi örselerken, Hasan Sabbah’ı ve Alamut Kalesi'ni önceleyen, bu ülkenin 28 Şubat'tan sonra, kendilerine kalacağını düşünenler, Emperyalizmin bekçisi Eric Edelman’la, ‘Türkiye’de Erbakan’ı gömdük, üzerine beton döktük' dediler ama kar çiçekleri betonu deldi ve çıktı." diye konuştu.

“Yolda dökülenler, yoldan çıkanlar oldu, ama yol açan, yol güzelleştirenler de oldu ve yürüyüş aralıksız devam etti” diyen Yalçın, “15 Temmuz'da Hasan Sabbah’ın adamlarıyla milletin üzerine işgal ordularıyla çöktüler. Ama başaramadılar, başaramayacaklar. Milletin yola çıkarken gösterdiği kararlılık, yolda büyüdü o azim ve kararlılık, yeniden büyük Türkiye, adil bir dünya, yeni bir dünya düzeni idealiyle yoluna sonuna kadar devam ediyor. 15 Temmuz gecesi kalkışmaya yeltenen hain darbeciler milletin direnişini geçemedi, bertaraf oldu” şeklinde konuştu.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler