Hak İş Genel Başkanı Gaziantep’te

Hak İş Genel Başkanı Gaziantep’te

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı, “Bir kısım Suriyeli misafirlerimizi kabul etmeye yanaşmayan duruşları, tutumları ve politikaları kabul etmiyoruz.”dedi.

“Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu Proje” toplantılarının kapanışı ödül töreni Gaziantep’te gerçekleştirildi. Törende konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, kimi çevrelerin “Suriyelileri istemiyoruz” söylemlerini eleştirdi.

Gaziantep'te, "Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu" projesinin kapanış toplantısı ve ödül törenine katılan Arslan, "Suriyeli göçmen kardeşlerimizin ülkemize açık kapı politikasıyla kabul edilmesini destekliyoruz. Ancak karşı propagandaları ve bir kısım Suriyeli misafirlerimizi kabul etmeye yanaşmayan duruşları, tutumları ve politikaları kabul etmiyoruz." dedi.

Bazı kesimlerin Suriyeli mültecileri kayıt dışı çalıştırdığını belirten Arslan, “Bu topraklarda 300 binin üzerinde Suriyeli bebek dünyaya geldi. Ülkemizde okul çağında bir milyona yakın Suriyeli çocuk var. Bunlardan 400 bini maalesef okula gidemiyor. Bazı kesimler Suriyeli misafirleri kayıt dışı çalıştırıyor. Onca zorluklara ve imkansızlıklara rağmen dünyaya örnek bir tutum sergileyerek, Suriyelilere kucak açmasında dolayı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz.”ifadelerini kullandı.

“Suriyeli misafirlerimiz en iyi şekilde ağırlamak yönünde çabalamalıyız” diyen Arslan, “Suriye'deki iç savaş bitip barış ortamı tesis edilene kadar Suriyeli misafirlerimiz en iyi şekilde ağırlamak yönünde çabalamalıyız. Sivil toplum örgütleri olarak, Suriyeli misafirlerimizin, göçmenlerin ve mültecilerin bu topraklarda hangi şartlarda daha iyi yaşam sürebileceklerine yönelik olarak devletimizin yürüttüğü faaliyetlere destek sunmalıyız. Bu sosyal sorumluluklarımızın da bir gereğidir.”şeklinde konuştu.

İşverenlere de seslenen Arslan, Suriyeli ve diğer mültecilerin kayıt dışı çalıştırılmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

“İşverenlerimizden Suriyeli ve diğer mültecileri kayıt dışı çalıştırmamalarını istirham ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan da mülteci, göçmen ve sığınmacı çalıştıran bölgelerde, şehirlerde, sektörlerde ve işyerlerinde denetimlerini sıkılaştırmasını bekliyoruz. Devletimizden, milletimizden ve sivil toplum kuruluşlarımızdan da Suriyeli kardeşlerimizin Türkiye’de yerel halk ile iç içe yaşamalarını sağlayacak yeni projeleri ve çabaları görmek istiyoruz.”

Arslan, taşeron işçilerin taleplerinin de karşılanmasını ve kamuda da kadrolu işçi statüsünde istihdam edilmelerini istediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından proje kapsamında düzenlenen ödüller verildi.

Kapanış toplantısı ve ödül törenine, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Gaziantep İl Başkanı Mehmet Geçer, İŞ-KUR Gaziantep İl Müdürü Siraç Ekin, AFAD Gaziantep İl Başkanı Sinan Atakan, Gaziantep ve Kilis’ten yetkililer katıldı.

İLKHA





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler